© Baykuş Haber

Binbirevler Kapalı Pazaryerinde çalışmalar devam ediyor

Isparta Belediyesi, Binbirevler Mahallesi'nde inşa etmekte olduğu kapalı pazaryeri projesinde çalışmalarına devam ediyor. İnşaat alanında fore kazık çalışmaları tamamlandıktan sonra zemin betonu için hafriyat alımları yapıldı. Üst yapı imalat çalışmaları ise Davraz Kapalı Çarşamba Pazaryeri inşaat alanında devam ediyor.

3.000 metrekarelik bir alanda kurulacak olan Binbirevler Mahallesi Kapalı Pazaryeri, 2.000 metrekarelik kapalı alana sahip olacak ve yüksekliği 7-9 metre arasında değişecek. Pazaryeri çatısı aynı zamanda Güneş Enerji Sistemlerine uygun olarak inşa edilecek ve sosyal alanlar da içerecek.

Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Kaya, projenin mahalledeki Salı Pazarını daha iyi hale getireceğini belirtti. Kaya, "Esnaf ve vatandaşlarımız, kötü hava koşullarında özellikle salı pazarı olarak kullanılan açık alanda olumsuzluklar yaşadılar. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in talimatları doğrultusunda pazar yerinin kapalı hale getirilmesi için proje hazırlandı ve çalışmalara başlandı." dedi.

İnşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini söyleyen Kaya, bu yeni kapalı pazaryeri ile şehirdeki kapalı pazar yeri sayısının 7'ye çıkacağını ifade etti. Ayrıca, geçen kış aylarında yaşanan yoğun kar yağışı sonucu Davraz Kapalı Pazaryeri'nin yıkıldığını ve Halıkent Mahallesi Kapalı Pazaryeri'nin de ağır hasar aldığını hatırlattı. Bu yeni pazaryerinin şehirdeki eksikliği gidereceğini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER