© Baykuş Haber

Bingöl: “9 yıldır Muşta bağımlılıkla mücadele ediyoruz”

26 HAZİRAN UYUŞTURUCU KULLANIMI VE KAÇAKÇILIĞIYLA MÜCADELE GÜNÜ NEDENİYLE AÇIKLAMALARDA BULUNAN MUŞ GENÇLİĞİ UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE DERNEĞİ BAŞKANI ALPARSLAN BİNGÖL, “MUŞ İLİMİZDE ACİL BİR ŞEKİLDE MUŞ GENÇLİĞİ UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE DERNEĞİ BAĞIMSIZ YAŞAM MERKEZİ KURULMASI GEREKİYOR” DEDİ.

Muş Gençliği Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı Alparslan Bingöl, uyuşturucu sorununa karşı önlemler alınması gerektiğini belirterek, Muş'ta bağımsız yaşam merkezi kurulması gerektiğini dile getirdi. Ayrıca, uyuşturucuyla mücadelenin toplumsal bir sorumluluk olduğunu vurguladı.

Muş Gençliği Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı Alparslan Bingöl, 26 Haziran'ın Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü olduğunu hatırlatarak, bu günün uyuşturucu sorununa dikkat çekmek ve toplumu bu konuda bilinçlendirmek amacıyla ilan edildiğini belirtti. Uyuşturucuyla mücadelede ailelere, eğitim kurumlarına ve emniyet güçlerine büyük görevler düştüğünü ifade etti.

Bingöl, uyuşturucu madde kullanımının bireyleri ve toplumu olumsuz etkilediğini vurgulayarak, bu sorunun bertaraf edilmesi için tedavi merkezlerinin kurulması gerektiğini söyledi. Muş ilinde bağımsız yaşam merkezinin acil bir şekilde kurulması gerektiğini belirtti ve uyuşturucu kullanımının sonlandırılabilmesi için toplumun desteğinin önemli olduğunu vurguladı.

Ayrıca, Muş Gençliği Uyuşturucu ile Mücadele Derneği olarak uyuşturucu bağımlılarına yardımcı olduklarını ve onlara rehberlik ettiklerini ifade etti. Bingöl, gençlerin milli değerlere bağlı bir şekilde yetiştirilmesinin önemine dikkat çekti ve bu mücadelede annelerin çok önemli bir rol üstlendiğini belirtti.

Son olarak, uyuşturucu ticaretinin terör örgütlerine kaynak sağladığına dikkat çeken Bingöl, güvenlik güçlerinin uyuşturucuyla mücadelesinin artırılması gerektiğini söyledi ve sağlıklı bir toplum için uyuşturucudan arınmış bir yaşamın önemli olduğunu vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER