© Baykuş Haber

Bingöl Açık Kapı biriminden 23 bin kişi faydalandı

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NIN VALİLİK VE KAYMAKAMLIKLAR BÜNYESİNDE OLUŞTURDUĞU "AÇIK KAPI" BİRİMLERİNDE, BİNLERCE KİŞİNİN TALEPLERİ KARŞILANIRKEN BİNGÖL’DE ŞUANA KADAR 23 BİN 109 KİŞİ YARARLANDI.

İçişleri Bakanlığı tarafından valilik ve kaymakamlıklar bünyesinde kurulan "Açık Kapı" birimleri, vatandaşların ihtiyaçlarını hızlı ve etkili bir şekilde karşılamak amacıyla hizmet veriyor. Bingöl'de ise bu birimden bugüne kadar 23,109 kişi faydalandı.

İçişleri Bakanlığı'nın 2018 yılında başlattığı "Açık Kapı Projesi", vatandaşların kamusal hizmetlere kolay erişimini sağlayarak, taleplerinin hızlı bir şekilde çözülmesini ve vatandaş memnuniyetinin artırılmasını amaçlıyor. Açık Kapı Bingöl Şube Müdürlüğü, şu ana kadar toplamda 23,109 başvuruyu kabul etti. Bu başvurulardan 942'si eğitim amaçlı talepleri içerirken, Bingöl'e Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gelen afet mağdurları da bin 600'den fazla başvuru yaparak giyim, gıda ve konaklama yardımı aldı.

2023 yılının ilk 8 ayında ise 6,799 başvuru gerçekleştirildi. Bu başvuruların çoğunluğunu Sosyal Hizmetler ve Ekonomik Destek ile yardım talepleri oluşturdu. Açık Kapı, Bingöl'de vatandaşların ihtiyaçlarına hızlı ve etkili bir şekilde yanıt vererek kamu hizmetlerine erişimi kolaylaştırmaya devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER