© Baykuş Haber

Bingöl balına Paristen 4 ödül

PARİS BAL ÖDÜLLERİ 2023'TE BİNGÖL BALINA 3’Ü ALTIN, BİRİ PLATİNUM OLMAK ÜZERE 4 ÖDÜL VERİLDİ.

Bingöl balı her yıl daha yüksek standartlara ulaşıyor ve bu sefer Paris'ten 4 ödülle dönüyor. Paris Bal Ödülleri 2023 (Paris International Honey Awards-PIHA), Bingöl balına 3 altın ve 1 platinum ödül vererek bu yılki zaferi taçlandırıyor.

Bu yılın ilk kez düzenlenen yarışmada, birçok ülkeden yüzlerce firma kendi ürettikleri ballarla katıldı ve Türk arıcıları bu prestijli yarışmada başarılarıyla öne çıktılar. Yarışmaya katılan ürünler önce laboratuvar testlerinden geçti, ardından İtalya Tarımsal Araştırma ve Ekonomi Konseyi (CREA) gibi sektörün önde gelen uzmanlarının yer aldığı bir jüri tarafından kalite, koku, doku ve lezzet açısından değerlendirildi. Bingöl'den katılan arıcılar 3 altın ve 1 platinum ödül kazandılar.

Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Aba, "2017'de dünya ikinciliği ödülünü kazandık ve geçen yıl iki altın madalya aldık. Bu yıl ise Paris'te 4 ödül kazandık. Bu gurur verici bir başarı. Bingöl balının her yarışmada ödül alması, endemik bitkilerle kaplı bakir yaylalarımızın ve sanayi bölgelerinden uzak doğal yaşam alanlarımızın bir sonucu" dedi.

Bal üreticisi Bedri Sağdıç, "2017 ve 2022 yıllarında Bingöl balımız dünya ikincisi oldu. Şimdi 2023'te Paris yarışmalarında balımız altın ödül aldı. Bu başarı bizleri gururlandırıyor. Bingöl balının kalitesi, yüksek rakımlarda ve yerleşim yerlerinden uzak doğal yaşam alanlarında yetişen bin bir bitki çeşidi ile elde ediliyor" şeklinde konuştu.

Diğer bir altın ödül sahibi üretici Fikri Üzer ise, "Bingöl balının kalitesi tesadüf değil. Aldığımız altın ödüller, Bingöl'e hayırlı olsun" dedi. Bingöl balı, kalite ve eşsiz aromasıyla uluslararası arenada tanınmaya ve ödüller kazanmaya devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER