© Baykuş Haber

Bingölde geçen yıl 59 KKKA vakası görüldü, 3 kişi hayatını kaybetti

Bingöl'de geçen yıl 59 Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakası tespit edilmiş ve 3 kişi yaşamını yitirmişti. Bu yıl da kent genelinde 4 vaka tespit edilirken, Halk Sağlığı Başkanı Uzm. Dr. Ferhat Korkutata, özellikle İç Anadolu'nun kuzey kısımları ve Doğu Anadolu bölgelerinde KKKA hastalığına karşı uyardı.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte KKKA hastalığına karşı önlem alınması gerektiğini vurgulayan Korkutata, özellikle kırsal alanlara gidecek olan vatandaşların giyecekleri kıyafetlere dikkat etmeleri gerektiğini belirtti. Açık renkli kıyafetlerin tercih edilmesinin önemine değinen Korkutata, "Vatandaşlarımızın kol ve bacaklarını kapatacak kıyafetler giyerek tedbirli olmaları gerekiyor. Açık renkli kıyafetler, kenelerin erken fark edilmesini sağlar. Kırsal alanlara piknik yapmaya gittiklerinde hayvan çiftliklerinden uzak durmalarını tavsiye ediyoruz. Ormanlık bölgelerde ise yabani hayvanlara karşı dikkatli olmaları önemlidir" dedi.

Ayrıca, herhangi bir kene ısırılması durumunda keneyi hemen çıkarmak gerektiğini ve bu işlemi eldivenle yapmanın daha güvenli olduğunu belirten Korkutata, "Keneyi mümkünse eldivenle çıkarın veya yardım alıyorsanız yardım eden kişi eldiven kullanmalıdır. Cımbız kullanarak da keneyi çıkarabilirsiniz. Keneyi çıkardıktan sonra bölgeyi temizlemeli ve bir sağlık kuruluşuna başvurmalısınız" şeklinde bilgi verdi.

Korkutata, Bingöl'de geçen yıl 59 KKKA vakasının görüldüğünü ve bu vakalardan 3'ünün hayatını kaybettiğini hatırlatarak, bu yıl da 4 vakanın tespit edildiğini ve 3 hastanın iyileştiğini, bir hastanın ise tedavisinin devam ettiğini belirtti. Vaka sayısında artış olabileceğine dikkat çeken Korkutata, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER