© Baykuş Haber

Bingöldeki 500 yataklı devlet hastanesi kazı çalışmaları devam ediyor

BİNGÖL’DE GEÇTİĞİMİZ HAFTALARDA YAPIMINA BAŞLANAN 500 YATAKLI VE 269 SİSMİK İZOLATÖRÜN YER ALACAĞI DEVLET HASTANESİNDE KAZI ÇALIŞMALARI HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR.

Bingöl ilinde geçtiğimiz haftalarda başlanan devlet hastanesi inşaatı kapsamında, kazı çalışmaları büyük bir hızla sürdürülüyor. Bu yeni hastane projesi, 500 yatak kapasitesine ve 269 sismik izolatöre sahip olacak şekilde tasarlanmıştır. Bingöl'ün sağlık altyapısına büyük bir katkı sağlayacak olan bu hastane inşaatının ihalesi birkaç ay önce gerçekleştirilmiş ve inşaat çalışmaları geçtiğimiz haftalarda başlamıştır.

Şantiye alanında yapılan incelemelerde İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Veysel Tosun, yeni hastane kompleksinin özelliklerini açıkladı. Bu hastanenin, deprem kuşağında bulunan Bingöl'e daha güvenli bir sağlık hizmeti sunmak amacıyla 269 sismik izolatörle donatılacağını belirtti. Bu proje tamamlandığında Bingöl'ün sağlık alanında önemli bir yatırım kazanmış olacak. Mevcut hastane ile birleştirildiğinde toplam yatak kapasitesinin 850 olacağını ifade eden Tosun, hastanenin 132 poliklinik odası, 50 yoğun bakım yatağı, 13 ameliyathane ile donatılacağını ve böylece çevre illere olan sevk ihtiyacının azalacağını vurguladı.

Ayrıca, hastanenin tamamlanmasının ardından üçüncü basamak sağlık hizmetlerinin de verilebileceği bir merkez haline geleceği belirtildi. Bingöl için büyük bir öneme sahip olan bu proje, sağlık alanındaki altyapıyı güçlendirecek ve daha geniş bir hizmet yelpazesi sunma kapasitesine sahip olacaktır. Bu proje, bölgenin sağlık ihtiyaçlarını karşılamak için büyük bir adım olarak görülmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER