© Baykuş Haber

Bingöle 6 yeni park müjdesi

BİNGÖL BELEDİYE BAŞKANI ERDAL ARIKAN, KENTTE 6 YENİ PARK YAPIMINA START VERİLDİĞİNİN MÜJDESİNİ VERDİ.

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, şehirde yeşil alanları artırmak amacıyla 6 yeni park projesinin başladığını müjdeledi. Bu yeni parklarla birlikte şehirdeki yeşil alan miktarının 1 milyon metrekareye ulaşması hedefleniyor.

Başkan Arıkan, şehri daha yaşanılabilir hale getirme amacıyla bir dizi projenin hayata geçirildiğini belirtti. Bu projeler arasında eski DSİ Parkının dönüştürülmesi, peyzaj ve mimari çalışmaların yapılması, Kültür Mahallesi Tepe Başı Projesi, Kültür Parkı yürüyüş yolları, Yenişehir Mahallesi Modern Park Projesi ve çarşı merkezindeki peyzaj çalışmaları gibi çalışmalar yer alıyor.

Başkan Arıkan, yeni park projelerinin 40 milyon liralık bir yatırım gerektireceğini ve bu parklarda çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, kent mobilyaları, aydınlatma sistemleri gibi modern özelliklerin bulunacağını ifade etti. Ayrıca, bu parkların kent estetiğine uygun olarak tasarlandığını ve şehirdeki yeşil alan ihtiyacına önemli bir katkı sağlayacağını belirtti.

Başkan Arıkan, yeni parkların tamamlandığında hem şehir sakinlerinin sosyal yaşam alanlarının artacağını hem de bu bölgelerin çehresinin değişeceğini vurguladı. Yeşil alan miktarının artırılmasının yanı sıra, yeşil alan ihtiyacı bulunan diğer mahallelere yönelik çalışmaların da devam edeceğini sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER