© Baykuş Haber

Binlerce kilometre uzaktan geldiler, Ak pelikanların banyo keyfi

HER YIL BAHAR MEVSİMDE AFRİKA KITASINDAN GÖÇÜP ÜREMEK İÇİN TUNA DELTASINA GİDEN AK PELİKANLAR BURSA'DA MOLA VERDİ. BİNLERCE KİLOMETRE MESAFE UZAKLIKTAN AYLARCA SÜREN YOLCULUĞUN ARDINDAN AFRİKA SAVANALARININ TOZUNU MUSTAFAKEMALPAŞA İLÇESİNDEKİ KİRMASTI NEHRİ DELTASINDA ATAN AK PELİKANLARIN BANYO KEYFİ DRON İLE GÖRÜNTÜLENDİ.

Her bahar mevsiminde Afrika kıtasından Romanya'nın Tuna deltasına üremek için göç eden Ak pelikanlar, bu yıl Ulubat Gölü'nde mola verdi. Uzun göç yolculuğunun yorgunluğunu ve tozunu üzerlerinden atan bu güzel kuşlar, Uluabat Gölü'nde banyo yaparak dinlendiler. Kirmastı Nehri deltası boyunca Nilüfer çiçekleri arasında gezinen bu Ak pelikanlar, dron görüntüleri ile büyüleyici bir görsel şölen oluşturdular.

Ünlü kuş gözlemcisi ve fotoğrafçısı Alper Tüydeş, Ak pelikanların her yıl binlerce kilometrelik bir göç yolculuğuyla Romanya'ya ulaştıklarını ve bu yolculukları sırasında Türkiye'yi de geçtiklerini açıkladı. Her yıl ortalama 45 bin Ak pelikanın bu güzergahtan göç ettiğini belirten Tüydeş, Uluabat Gölü'nün onlar için önemli bir dinlenme ve beslenme alanı olduğunu vurguladı.

Ak pelikanlar, uzun bacakları ve tombul gagalarıyla diğer türlere göre kolayca ayırt edilebiliyorlar. Büyük sürüler halinde uçtukları için tanımlamak oldukça kolay. İbrahim Deniz gibi yöre sakinleri, bu büyüleyici manzarayı izlemeye davet ediyorlar ve bu yıl bahar yağmurlarının artmasıyla kuş nüfusunun arttığını belirtiyorlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER