© Baykuş Haber

BioNTech davasında karşı açılan davada reddi hakim talebinde bulunuldu

Korona virüs ile mücadelede öne çıkan BioNTech şirketi, ürettikleri aşı ile ilgili açılan ilk tazminat davasının ilk duruşması, davacının hakim reddi talebi nedeniyle ertelendi. BioNTech'in Covid-19 aşısının yan etkilere yol açtığı iddiasıyla açılan bu tazminat davası, tüm dünyanın dikkatini çekiyor.

BioNTech'in Covid-19 aşısı, dünya genelinde pek çok ülkede kullanılıyor ve büyük bir başarı elde etti. Ancak aşının yan etkileri konusundaki endişeler, bu davayı başlattıran nedenlerden biri oldu. Bugün Almanya'da gerçekleştirilen davanın ilk duruşması, davacının hakim reddi talebi yüzünden ertelendi. Mahkeme sözcüsü, duruşmanın ilerleyen günlerde davacının talebini değerlendireceğini ve kararını açıklayacağını belirtti.

BioNTech'e karşı açılan bu davada, aşının yan etkilerine maruz kaldığını iddia eden bir kadın, 150 bin euro tazminat talebinde bulunuyor. Bu talebi desteklemek için vücudundaki ağrılar, şişlikler, uyku bozukluğu ve yorgunluk gibi şikayetlerini sıralıyor. BioNTech şirketi ise tüm bu şikayetleri reddediyor ve kendi araştırmaları sonucunda şikayetlerin asılsız olduğunu savunuyor.

BioNTech, kurucuları Prof. Özlem Türeci ve Prof. Uğur Şahin tarafından Türkiye kökenli bir şirket olarak kurulmuş ve Covid-19'a karşı etkili aşılar geliştirmeleriyle dünya genelinde tanınmış bir isim haline gelmiştir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER