© Baykuş Haber

Biparjoy Kasırgasında 150 bin kişi tahliye edildi

Biparjoy Kasırgası'nın Pakistan ve Hindistan'ı vurması beklenirken, tahliye edilen insanların sayısı 150 binden fazla oldu. İki ülkenin de Gujarat eyaleti ve Sindh eyaletini vurması beklenen bu kasırga öncesinde, önlemler artırılmış durumda.

Pakistanlı yetkililer, ülkenin güneydoğusundaki sahil bölgelerinde yaşayan 100 binden fazla kişinin tahliye edildiğini ve 75 yardım kampının okullarda kurulduğunu açıkladılar. Pakistan İklim Değişikliği Bakanı Sherry Rehman, Karaçi'de 20 milyondan fazla kişi yaşadığını belirtti ve herhangi bir tehdit durumunda tüm önlemlerin alındığını ifade etti. Meteoroloji uzmanları, kasırganın saatte 135-150 kilometre hıza ulaşabileceğini ve kıyı boyunca yüksek gelgitlerin yaşanabileceğini söyledi.

Hindistan'ın Gujarat eyaletinde ise kıyı bölgelerinde yaşayan 67 binden fazla kişi tahliye edildi. Bölgede tren seferlerinin askıya alındığı, 6 ulusal kurtarma ekibinin stratejik noktalarda görev yaptığı ve balıkçılık faaliyetlerinin iptal edildiği duyuruldu.

Ayrıca, Hindistan'da geçtiğimiz günlerde etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle en az 7 kişinin hayatını kaybettiği bilgisi verilmişti. Bu ölümlerden ikisinin bir duvarın çökmesi sonucu iki çocuk olduğu ve bir kadının motosikletle seyahat ederken ağacın üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybettiği belirtilmişti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER