© Baykuş Haber

“Bir at bir Murat” temalı sergi

“BİR AT BİR MURAT” TEMALI SERGİ

Ressam Emine Özdemir'in eşsiz at eserlerinden oluşan sergisi, "Bir At Bir Murat" temasıyla SANKO Sanat Galerisi'nde büyüleyici bir şekilde devam ediyor. Emine Özdemir'in 26 Mayıs 2023'te açtığı 59. kişisel resim sergisinde, ağaç ve linol baskı teknikleriyle ürettiği 25 özgün eser bulunuyor. Sergisindeki eserleri ve tamamı at temalı çalışmalarını değerlendiren Özdemir, "Atları sadece hayvan figürleri olarak görmüyorum. Atlar, benim için dostluğun, sevginin, sadakatin ve birlikte yaşamanın sembolüdür" dedi.

Daha önce Gaziantep Lisesi ve Gaziantep Tekerekoğlu Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yaptığını ve yıllar sonra Gaziantep'e sergi açmak için geri döndüğünü belirten Özdemir, şunları ekledi: "Gençliğimin şehri Gaziantep'te sergi açmak, yıllar sonra hatıralarımı ve eski öğrencilerimi tekrar bir araya getirmek beni duygulandırıyor. Sanatseverlerin ve dostlarımın eserlerime gösterdiği ilgiden büyük mutluluk duyuyorum."

SANKO Sanat Galerisi yönetimine ve sanatçılara sunduğu destekten dolayı Konukoğlu Ailesine teşekkür eden Emine Özdemir'in "Bir At Bir Murat" adlı özgün baskı resim sergisi, 9 Haziran Cuma gününe kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Emine Özdemir Kimdir?
Emine Özdemir, 1957 yılında Amasya'da doğdu. 1980 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi'nden mezun oldu. 1989-1996 yılları arasında Gaziantep'te görev yaptı ve 2002 yılında öğretmenlikten emekli oldu. Özdemir'in, resim alanında sekiz ödülü bulunuyor ve eserleri birçok sergide yer almıştır. Sanatçının eserleri yurt içinde ve birçok yabancı ülkede müze ve koleksiyonlarda sergilenmektedir. Sanatçı, eserlerinde renkleri ustalıkla kullanarak estetik formlar oluşturmaya çalışmıştır. Aynı zamanda uluslararası birçok sanat derneğinin üyesidir ve İzmir Güzelbahçe'deki atölyesinde çalışmalarına devam etmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER