© Baykuş Haber

Bir yıl boyunca topladığı atık plastiklerle, mezun ettiği öğrencisine tekerlekli sandalye aldı

VAN’IN EDREMİT İLÇESİNE BAĞLI ŞEHİT JANDARMA YUSUF TURGUT İLK VE ORTAOKULU'NDA GÖREV YAPAN SINIF ÖĞRETMENİ ZELAL CEBERUT (SOLDA TEKERLEKLİ SANDALYEYİ YÜRÜTEN) ÖĞRETMEN ARKADAŞLARI VE ÖĞRENCİLERİYLE BİRLİKTE 1 YIL BOYUNCA ÇEVREDEN TOPLADIĞI ATIK PLASTİKLERİ SATARAK, 4 YIL ÖNCE MEZUN ETTİĞİ YÜRÜME ENGELLİ ÖĞRENCİSİ GÜLPERİ GÜLTEKİN'E TEKERLEKLİ SANDALYE VE YÜRÜTEÇ ALDI.

Van'ın Edremit ilçesine bağlı Şehit Jandarma Yusuf Turgut İlk ve Ortaokulu'nda görev yapan sınıf öğretmeni Zelal Ceberut, öğretmen arkadaşları ve öğrencileriyle birlikte çevre bilincini artırmak amacıyla topladığı atık plastikleri geri dönüşüme kazandırarak 4 yıl önce mezun ettiği yürüme engelli öğrencisi Gülperi Gültekin'e tekerlekli sandalye ve yürüteç hediye etti.

Zelal Öğretmen, öğrencilerden çevrelerinde buldukları plastik ürünleri toplamalarını teşvik etti. Bu plastikleri okul deposunda biriktiren öğretmen, yaklaşık bir yıl içinde 700 kilo atık plastik topladı. Daha sonra bu plastikleri geri dönüşüm firmalarına satarak 2 bin 500 TL elde etti. Elde edilen bu gelirle tekerlekli sandalye ve yürüteç alındı.

Gülperi, okula gelen öğretmenleriyle birlikte tekerlekli sandalyesine binerek okul bahçesinde gezdi. Bu anlamlı jest karşısında duygusal anlar yaşayan Gülperi, öğretmeni Zelal Ceberut başta olmak üzere tüm okul çalışanlarına teşekkür etti.

Zelal Ceberut, proje hakkında, "Projemizin amacı, plastikleri toplamak ve geri dönüşüme kazandırmak, ardından elde edilen gelirle engelli bireylere yardım etmekti. Projemiz bir yıldır devam ediyor. Aldığımız tekerlekli sandalye ve yürüteci 4 yıl önce mezun ettiğim öğrencim Gülperi Gültekin'e hediye ettik. Kendisi çok mutlu oldu ve ben de mutluyum." şeklinde açıklamalarda bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER