© Baykuş Haber

Birbirinden lezzetli ot yemekleri yarıştı

SAMSUN'DA DÜZENLENEN 7. OT YEMEKLERİ FESTİVALİ'NDE BİRBİRİNDEN HÜNERLİ ELLER TARAFINDAN YAPILAN OT YEMEKLERİ YARIŞTI.

Samsun'da gerçekleşen "7. Ot Yemekleri Festivali"nde, ot yemeklerinin ustaları bir araya geldi. Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi bahçesinde düzenlenen festivalin üçüncü gününde heyecan dolu yarışmalar düzenlendi. Ot yemekleri yarışmasına katılanlar, lezzetli yemeklerini sunarak yarıştılar. Yarışmada, vişneli pazı sarması ile Ayşegül Şentürk birinci, karalahana sarması ile Gülsüm Karadeniz ikinci, ısırganlı ekmek yemeği ile Mine Ünal üçüncü oldu.

Samsun Turizmciler Derneği Başkanı Dilek Genç, festivalin ot yemeklerini Samsun, Karadeniz, Türkiye ve dünya genelinde tanıtmayı amaçladığını belirtti. Ot yemeklerini geleneksel mutfağa taşıyarak ve vegan mutfağını zenginleştirerek gastronomide önemli bir yere sahip olmasını hedeflediklerini ifade etti. Genç, ayrıca yarışmacıların yemeklerini diğer şehirlerden gelen ve Samsun'daki otel mutfaklarında çalışan şeflerin de değerlendirdiğini sözlerine ekledi. Festival 25 Haziran'da sona erecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER