© Baykuş Haber

Birçok yakınını depremde kaybeden Hataylı öğrenci, buruk bir mezuniyet sevinci yaşadı

RETİBE OLGUN

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nden mezun olan bir grup öğrenci, mezuniyet sevinci yaşadı. Mezuniyet töreninde, aynı üniversiteden mezun olan baba-oğul ve depremde yakınlarını kaybeden bir mezun dikkat çekti. Törende, Açık Öğretim Fakültesi ve örgün öğretimden mezun olan öğrenciler kep atarak mezuniyetlerini kutladılar. Ayrıca Çocuk Üniversitesi'nin minik öğrencileri de törene katılarak renkli görüntülere sahne oldular.

Mezuniyet törenine Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrencilerin aileleri katıldı. Ayrıca, sanatçı Gökhan Türkmen'in de kayınpederinin mezun olmasından dolayı protokol tribününde yer aldığı görüldü.

Törende duygusal anlar da yaşandı. Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremde birçok yakınını kaybeden Retibe Olgun, mezuniyet sevincini buruk bir şekilde yaşadığını ifade etti. Olgun, Türk Dili Edebiyatı bölümünden mezun olduğunu ve sevincini kaybettikleri yakınlarıyla paylaşamamanın acısını yaşadığını dile getirdi.

Ayrıca, matematik öğretmeni olan Hüseyin Mehmet Çetin, teknolojiye olan ilgisi nedeniyle ikinci üniversitesini okumaya karar verdi ve babası Mevlüt Çetin'i de ikna ederek birlikte kayıt yaptırdılar. Baba ve oğul, "Bilgisayar Programcılığı" bölümünden mezun olarak birlikte kep attılar.

Emekli polis memuru Mevlüt Çetin, oğlunun teşvikiyle üniversiteye kayıt yapmış ve gece gündüz ders çalışarak mezuniyeti hak ettiğini belirtti. Baba Çetin, yaşadığı mutluluğu tarif etmekte güçlük çektiğini söyledi.

Mezuniyet töreni, öğrencilerin aileleri, akademisyenler ve mezunların katılımıyla coşkuyla kutlandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER