© Baykuş Haber

Bitkin halde bulunan kuşlar tedavi altına alındı

ŞIRNAK DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR (DKMP) ŞUBESİ'NDE GÖREVLİLER TARAFINDAN, ŞIRNAK YABAN HAYVANLARI TEDAVİ VE REHABİLİTASYON ACİL MÜDAHALE BİRİMİ'NDE BAKIMA ALINAN KUŞLAR, SAĞLIĞINA KAVUŞTUKTAN SONRA DOĞAL ORTAMINA BIRAKILACAK.

Şırnak'ın Silopi ve İdil ilçelerinde, arazide bulunan 2 ulu doğan, 3 kızıl şahin ve ishak kuşu, yerel vatandaşlar tarafından koruma altına alındı. Şırnak Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekipleri tarafından müdahale edilen kuşlar, tedavi ve bakım için Şırnak Yaban Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Acil Müdahale Birimine getirildi. Bu kuşlar, sağlıklarına kavuştuktan sonra doğal yaşam alanlarına geri bırakılacaklar.

Şırnak Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Orhan Kalay, Silopi ve İdil ilçelerinde yaralı ve zayıf halde bulunan 3 kızıl şahin ve ishak kuşu ile İdil ilçesinde jandarma tarafından bulunan 2 ulu doğanı teslim aldıklarını açıkladı. Bu kuşların tedavilerinin veteriner gözetiminde devam ettiğini belirten Kalay, 2 ulu doğan ve 2 kızıl şahinin iyileşip uçma yeteneğine kavuştuklarını ve yakın bir zamanda doğal yaşam alanlarına bırakacaklarını dile getirdi. Ancak, 1 kızıl şahin ve ishak kuşunun tedavilerine devam edileceğini belirtti.

Ayrıca, İdil ilçesinde jandarma tarafından ele geçirilen 2 ulu doğan için şahsa 70 bin 390 lira para cezası uygulandığını da ifade eden Kalay, nesli tükenme tehlikesi altındaki bu tür kuşların doğada daha dikkatli ve hassas davranılması gerektiğini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER