© Baykuş Haber

Bitlis merkezli 7 ilde FETÖ operasyonu: 9 gözaltı

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, (DHA)- BİTLİS merkezli 7 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen eşzamanlı operasyonlarda 9 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 1’i tutuklanırken, 6’sı adli kontrol şartıyla, 2 şüpheli ise Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından serbet bırakıldı. 

Bitlis merkezli 7 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik eşzamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlar sonucunda 9 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 1'i tutuklandı, 6'sı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 2 şüpheli ise Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Firari 2 şüphelinin yakalanması için ise çalışmaların devam ettiği belirtildi. Bu operasyonlar, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün faaliyetlerinin sonlandırılması ve örgüt üyelerinin yakalanarak yasal işlemlerin yapılması amacıyla gerçekleştirildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER