© Baykuş Haber

“Biyokütlenin Enerji Yolculuğu” masaya yatırıldı

TARIM VE ORMAN İL MÜDÜRÜ OSMAN AKAR

Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) iş birliğiyle Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı (UNIDO) tarafından desteklenen "Türkiye Ekonomisinin Yeşil Büyüme Yolunda Kalkınmasını Desteklemek Amacıyla Sürdürülebilir Biyokütle Kullanımı Projesi" kapsamında düzenlenen "Biyokütlenin Enerji Yolculuğu 5. Teknik Eğitimi" başladı. Program, Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde gerçekleştiriliyor.

Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Erdal Daşçı, projenin temel amacının tarımsal atıkların biyoenerjiye dönüşümünü sağlamak ve bu enerjinin tarımsal gıda sanayisinde kullanılmasını teşvik etmek olduğunu belirtti. Projede, tarımsal artıkların yanı sıra gıda veya yem olmayan ve ticari amaçla kullanılmayan atıkların da değerlendirilebileceğini söyledi.

Program, iki gün boyunca devam edecek ve kamu kurumları, üniversiteler, araştırma enstitüleri ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştiriliyor. Proje, ülkedeki tarımsal sanayinin rekabet gücünü artırmayı, enerji verimliliğini artırmayı ve sera gazı emisyonlarını azaltmayı hedefliyor. Bu teknik eğitim programı, modern biyoenerji teknolojilerini uygulayarak sektörel dönüşümü teşvik etmeyi amaçlıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER