© Baykuş Haber

Blinken: “16 ay önce, Putin Kievin kapısındaydı, şimdi Moskovayı bir paralı askere karşı savunmak zorunda kaldı

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI ANTONY BLİNKEN, RUS PARALI ASKER GRUBU WAGNER’İN RUSYA’DAKİ İSYANININ ARDINDAN YAPTIĞI AÇIKLAMADA, “16 AY ÖNCE, PUTİN KİEV'İN EŞİĞİNDEYDİ, ŞİMDİ MOSKOVA'YI KENDİ MEYDANA GETİRDİĞİ BİR PARALI ASKERE KARŞI SAVUNMAK ZORUNDA KALDI" DEDİ.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rus paralı asker grubu Wagner'in Rusya'daki isyanına ilişkin açıklamalarda bulundu. Blinken, Putin'in Kiev'e saldırmak istediği bir dönemden şimdi Moskova'yı savunmak zorunda olduğunu ifade etti. Wagner grubunun geleceği ve Rusya'daki gelişmeler hakkında henüz erken olduğunu belirtti ve "Film hala devam ediyor ve henüz son perdeyi görmedik" dedi. Ayrıca, Wagner isyanının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in otoritesine doğrudan bir meydan okuma olduğunu söyledi ve Putin'in otoritesinde daha önce görülmemiş çatlakların oluştuğunu ifade etti. Isyanın Wagner lideri Evgeny Prigojin'in Ukrayna savaşının gerekçesini sorgulamasıyla başladığını öne sürdü.

Blinken, Wagner'in Ukrayna'dan tamamen çıkıp çıkmadığını görmek gerektiğini ve Wagner güçlerinin Rusya'ya ve Moskova'ya doğru ilerlemesi durumunun olağanüstü olduğunu belirtti. Ayrıca, bu durumun Putin için yazılmış başarısızlıklar kitabının son bölümü olduğunu ifade etti.

Belarus'un isyana aracılık ettiği yönündeki soruya yanıt veren Blinken, Putin'in Prigojin ile doğrudan müzakere etmek istememiş olabileceğini ve bu nedenle Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko gibi birinin bu işe dahil edilmiş olabileceğini söyledi. Ancak bu konunun bir spekülasyon olduğunu ve bundan kaçınılması gerektiğini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER