© Baykuş Haber

BMX Dünya Kupası heyecanı gün sayıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Bike Fest etkinliği kapsamında dünyanın önde gelen supercross yarışlarından biri olan BMX Racing Dünya Kupası'nı 3-4 Haziran tarihlerinde Ayçiçeği Bisiklet Vadisi'nde düzenleyecek. Bu büyük organizasyonlarla Sakarya, bisiklet alanında uluslararası bir üne kavuşmuş durumda.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Dünya Bisiklet Birliği'nin (UCI) MTB ve Tour Of yarışlarını kentin uluslararası arenada tanınmasına katkı sağlayan projelerin başında yer aldı. Şimdi ise dünyanın en heyecan verici yarış kategorilerinden biri olan 'supercross' alanında dünya kupası gerçekleştiriliyor. BMX Racing World Cup adı altındaki yarışta, dünya genelinden 25 farklı ekip ve 250 sporcu birincilik için mücadele edecek. 3 ve 4 Haziran'da iki ayrı etap halinde gerçekleşecek yarışlar, dünyanın dört bir yanından takip edilecek.

Ayrıca, yarışların düzenlendiği Ayçiçeği Bisiklet Vadisi'nde 3 Haziran'da ünlü şarkıcı Murat Kekilli ve 4 Haziran'da Türkiye'nin tanınmış arabesk sanatçısı Cengiz Kurtoğlu konser verecek. Başkan Ekrem Yüce, "Tüm Sakarya halkını, Türkiye'yi ve dünyayı bu heyecanı paylaşmaya ve konserlerde birlikte şarkı söylemeye davet ediyorum. Bu festival gerçekten özel bir etkinlik!" şeklinde açıklama yaptı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER