© Baykuş Haber

BMXin favori isimleri yarış öncesinde konuştu

SAKARYA’NIN EV SAHİPLİĞİNİ YAPACAĞI UCI BMX SUPERCROSS DÜNYA KUPASI 1. VE 2. ETAPLARINA ÖNCESİNDE FAVORİ İSİMLER GÖRÜŞLERİNİ PAYLAŞTI.

Sakarya'nın ev sahipliğini yapacağı UCI BMX Supercross Dünya Kupası 1. ve 2. etapları öncesinde favori bisikletçiler, görüşlerini paylaştı.

UCI BMX Racing World Cup Series 1-2 Round yarışlarının basın toplantısı Ayçiçeği Bisiklet Vadisi'nde gerçekleştirildi. 10 raunttan oluşan bu Dünya Kupası serisinin ilk iki etabı, 3-4 Haziran tarihlerinde Sakarya'da düzenlenecek. Daha sonra Hollanda, Fransa ve Arjantin'de gerçekleşecek olan Dünya Kupası serileri 13-14 Ekim tarihlerinde koşulacak. 25 takımdan 250 sporcu, 23 yaş altı erkekler, elite erkekler ve elite kadınlar olmak üzere 3 ayrı kategoride yarışacak.

Kadınlardan olimpiyat şampiyonu olan Britanyalı Bethany Schriever, parkurun teknik dönüşlerinin kendileri için zorlu olduğunu belirterek parkurun renklerini ve heyecan verici bölümlerini sevdiklerini ifade etti.

Dünya Kupaları serilerinde 27 şampiyonluğu olan ve organizasyonun favorisi olarak kabul edilen Hollandalı Laura Smulders, geçen sezonun kendileri için önemli olduğunu ve Sakarya'daki Dünya Kupası serisini heyecanla beklediğini söyledi.

ABD şampiyonu Felicia Stancil, yeni sezon için iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ve Türkiye'de olmaktan mutlu olduğunu dile getirdi.

Kolombiyalı bisikletçi Carlos Ramirez, daha önce Sakarya'da yarıştığını ve parkurun biraz değiştiğini fark ettiğini belirterek burada yarışmanın her zaman güzel olduğunu söyledi.

Son Dünya Kupası serilerinin şampiyonu ve organizasyonun favori isimlerinden biri olan İsviçreli Simon Marquart, Sakarya'da güzel anıları olduğunu ve yarışı heyecanla beklediğini ifade etti.

2021 yılında Dünya Kupası serisini kazanan Fransız Sylvain Andre de Dünya Kupası'nda elinden gelen her şeyi yapacağını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER