© Baykuş Haber

Bodrum Garaova Gençlik ve Tarım Kampı açıldı

3. DÖNEM GARAOVA GENÇLİK VE TARIM KAMPI AÇILDI

Bodrum Belediyesi'nin Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından düzenlenen 3. Dönem Garaova Gençlik ve Tarım Kampı, Pınarlıbelen Mahallesi Etrim Mevkii'nde bulunan Garaova Tarım Park'ta düzenlenen bir açılış töreni ile başladı. Törene Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Melengeç, Bodrum Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (TARKO) Başkanı Cesur Öncel, meclis üyeleri, birim müdürleri, mahalle muhtarları, kampa katılan öğrenciler, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlikte, kamp katılımcısı olan Ege Üniversitesi öğrencisi Nisa Ortaç, organizasyonun beklentilerinin çok üstünde olduğunu ve kampın kendileri için bir umut kaynağı olduğunu ifade etti. Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, 4 yıl önce kurulan Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü'nün bu kadar ilerlediğini görmekten mutluluk duyduğunu belirtti ve Türkiye'nin dört bir yanından bin 500 civarında misafiri ağırlamayı hedeflediklerini söyledi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum'un ve dünyanın daha güzel bir yer olması için çalıştıklarını vurgulayarak, kültürünün topraktan geldiğini belirtti. Karaova'nın yerel değerlerini önemsediklerini ve bu değerlerin gelişmesi için çalıştıklarını ifade etti.

Etkinlik, yerel davul ve zurna eşliğinde Bodrum'un geleneksel düğünlerinden olan halk oyunları gösterisi ile devam etti. Ayrıca, katılımcılar arasında halk oyunları oynandı. 2023 yılında sembolik olarak ilk kamp ateşinin yakılmasının ardından Yörük Çadırı'nda Bodrum'a özgü yemekler ikram edildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER