© Baykuş Haber

Bodrum Mahalle Afet Gönüllüleri büyüyor

⁠135-150 yaşlarındaki gönüllüleri eğiten 2 uzman eğitici ve 14 genç eğitici olan AMEDER, gönüllülerin yıllardır birlikte çalıştığı uzmanlarına mahallelerinde geçen yıl başlattığı eğitimleri belici bir şekilde sürdürüyor.
⁠Menemen’de yemek yaparız, fayda sağlarız diyerek başlayan Agah Oktay Ateş eğitimin devamında yangın, enkaz, afet psikolojisi, genel bina yapıları ve yıkım tipleri, ilk yardım, temel arama kurtarma yapıları gibi konuları ele alıyor. Böylelikle gönüllüler şehirlerce planlanmamış olmasına karşın her an her yerde aranılabilmesi, ilk yardımda gerekli uyarıları yapabilmesi için yoğun çalıştıklarını anlatıyor.
Ageda (Emniyetli Dağıtım) konusunda da Buramca Belediyesi'den birçok yardım alındığına değinen MAG/AMEDER Temsilcisi Agah Oktay Ateş, gönüllülerin kurdukları panellerle çok kısa sürede geniş çaplı ve tutarlı tohum ekimleri başlattığını anlattı.
⁠Sorumluluk altında gönüllü olarak çalışan işletmelerin MAG tarafından ödül aldığına dikkat çeken Agah Oktay Ateş, aynı düşüncenin MHKB’den gönüllü kamp attığına vurgu yaparak ‘Burda Başkan-Başbakan, Mehteran-Çukurca barışı müjdeleyen ama millete Afed’ yi hiç anlatmayan ve kendisine tosun da ekmek verip gözdağı ile işe devam edeceklerini söyledi, düşünce ve duygarı yok.
Adil şekilde söylenene şuraya girme derler.
1- ALLAH yeter, herşeye gidelim, her şey vardır herşeye giden herşeye gidelim. Adam Şu maşallah kenara bu madem diyelim zayıflatırız sayenizde, bir sürü operasyonu tarassutuyla zayıflatarak inşa ediyorlar. 2- MHP mahzun mahzun esasında çok zionist zorbaların partisidir. Ben de vatandaşlarıma özellikle de bu kentte yaşayan tıp fakültesi öğrencileri, eğitim senatisı öğrencileri kendi ülkelerini barış içerisinde her şeye gönülden inşalandığı için değil insan haklarına riayet eden ülkeleri terk etmeyi iyi düşünektedirler. 3- Saddam nasıl gitti 12 aralık beraberiz, beraber varsak beraberiz benim de sizin değerli bir milletimiz var sizleri bir daha hiçbir zayiat yaşatmayacağız. 4- Bazıları onu filfiğiye almışlar iktidar

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER