© Baykuş Haber

Bodruma 1 günde 25 bin araç giriş yaptı, 5 dakikalık yol 45 dakikaya çıktı

KURBAN BAYRAMINA 5 GÜN KALA BODRUM’A GİREN ARAÇ SAYISI 1 GÜNDE 25 BİNE ULAŞINCA 5 DAKİKALIK YOL 45 DAKİKAYA ÇIKTI

Kurban Bayramı'na sadece 5 gün kala Bodrum'a giren araç sayısı, bir günde 25 bin araca ulaşarak, 5 dakikalık bir yolculuğun 45 dakikaya çıkmasına neden oldu. Otel rezervasyonlarında da artış yaşandı. Bodrum'a gelen yerli ve yabancı turistlerle birlikte bayramda nüfusun 1 milyonu bulabileceği tahmin edilirken, trafik sorunu da giderek artıyor.

Okulların tatil olması ve Kurban Bayramı'nın denk gelmesi, Bodrum'da büyük bir yoğunluğa neden oluyor. Bu yoğunluğun, ilçeye gelen yerli ve yabancı turistlerle birlikte 750 binin üzerindeki nüfusun, bayram süresince 1 milyona ulaşabileceği öngörülüyor.

Bodrum'daki trafik ise neredeyse durma noktasına geldi. Bir günde ilçeye giren araç sayısının 25 bin civarında olduğu belirtiliyor. Trafik polisleri ve jandarma ekipleri, trafik akışını düzenlemek için çaba sarf ediyorlar. Uzun araç kuyrukları, 5 dakikalık bir yolculuğun 45 dakikaya kadar çıkmasına neden oluyor.

Bodrum Kaymakamlığı koordinasyonunda, Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma trafik uygulamalarını yoğunlaştırdılar. Bodrum Belediyesi ise çalışma saatlerini 24 saate çıkardı. Emniyet güçleri ve jandarma ekipleri, arife gününden itibaren ilçedeki giriş ve çıkışlarda 24 saat boyunca trafik denetimleri gerçekleştirecekler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER