© Baykuş Haber

Bodruma 60 saatte 60 bin araç giriş yaptı

KURBAN BAYRAMI TATİLİNİ FIRSAT BİLEN VATANDAŞLAR BODRUM’A AKIN ETTİ

Kurban Bayramı tatilini değerlendirmek isteyen tatilciler, Bodrum'u tercih ederek ilçeye büyük bir akın başlattı. Sadece 60 saat içinde 60 bin araç, Bodrum'un kapısından içeriye girdi. Sahiller tıklım tıklım dolarken, güvenlik önlemleri de maksimum seviyeye çıkarıldı.

Okulların tatil olması ve 9 günlük bayram tatili fırsatıyla Bodrum, yerli turistlerin yoğun ilgisini çekti. Özellikle 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin başlamasıyla birlikte, Bodrum'a araçlarıyla gelen vatandaşlar, uzun trafik kuyrukları oluşturdu. Uçaklar ve şehirlerarası otobüsler de ek seferler düzenleyerek Bodrum'a yoğun talebe yanıt vermeye çalıştı. Cuma akşamı mesai bitiminden itibaren Bodrum'a akan yerli turistlerle birlikte ilçenin nüfusu 850 bine ulaştı. Bu süre zarfında 60 bin aracın Bodrum'a giriş yapması, sahillerin tamamen dolmasına neden oldu. Bodrum'un sahillerinde neredeyse adım atacak yer kalmadı. Tatilciler, güneşin, kumun ve denizin tadını doyasıya çıkarmanın yanı sıra müziğin ritmiyle de eğlendiler.

Bodrum Otelciler Derneği Başkan Yardımcısı Alişir Şahin, otel doluluk oranlarının yüzde 85'e kadar ulaştığını belirtti. Şahin, "Bodrum'da bayram tatili pazartesi günü başlamış oluyor. Oteller ve şehir olarak hazırız. Otellerde son dakika güzel fırsatlar ve indirimler bulunuyor. Tatil planı yapmayan herkesi Bodrum'a bekliyoruz. Otellerde doluluk oranı yüzde 85 civarında seyrediyor. Bodrum'da kişi başı 1000 liraya kadar konaklama imkanı olduğu gibi, 1000 euroya kadar konaklama seçenekleri de mevcut. Her bütçeye uygun tatil fırsatları sunuyoruz. Bodrum'da eğlence arayanlar için birçok seçenek bulunurken, sessizlik ve huzur arayanlar için de mükemmel mekanlar mevcut. Bayram boyunca Antik Tiyatro ve eğlence mekanlarında ünlü isimler sahne alacak. Ancak dikkatli olunması gereken bir konu var, dolandırıcılar otellerin linklerini ele geçirip misafirleri ve otelleri dolandırıyorlar. Misafirlerimiz, otelin Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı olduğunu, acentenin ise TÜRSAB'a üye olduğunu kontrol etmelidirler. Rezervasyon yaparken, lütfen sosyal medya gibi platformlardan değil, otellerin resmi internet hesaplarından rezervasyon yapmalılar ve işlemlerini teyitli bir şekilde gerçekleştirmeliler" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER