© Baykuş Haber

Bölgenin Acil Servisi olarak 6 ayda yaklaşık 53 bin hastaya müdahale edildi

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ (ESOGÜ) SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BAŞHEKİMİ PROF. DR. HALUK HÜSEYİN GÜRSOY, “ACİL SERVİS OLARAK 6 AYDA 53 BİN 971 HASTAYA MÜDAHALE EDİLDİ” DEDİ.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Haluk Hüseyin Gürsoy, hastanenin Acil Servisi'nde son 6 ayda gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi ve şunları dile getirdi:

"ESOGÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi, bölgenin sağlık yükünü sırtlamaya devam ediyor. Sadece Eskişehir'den değil, aynı zamanda Afyonkarahisar, Kütahya, ve Bilecik gibi çevre illerden gelen hastaları da tedavi ediyoruz."

Acil Servis'te son 6 ay içinde gerçekleştirilen müdahalelere vurgu yapan Prof. Dr. Gürsoy, "Hastanemizin Acil Servisi, Sağlık Bakanlığı tarafından 3. seviye olarak tescillenmiştir ve kesintisiz 24 saat hizmet vermektedir. Bakanlık onayına göre her nöbette en az 5 hekim görev almaktadır. Yıllardır bölge hastanesi olarak önemli bir rol üstleniyoruz. Deneyimli ve tecrübeli hekimlerimizle vatandaşlarımızın sağlığı için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Hastanemiz ve Acil Servisimiz, vatandaşlar tarafından güvenle tercih edilmektedir. Ayrıca, asayiş olaylarında ağır yaralanan vatandaşlar da bize getirilir ve anında müdahale edilir. Son 6 ayda, kritik hastaların bakıldığı 'kırmızı' alanda 10,811 hastaya müdahale edildi. 'Sarı' alanda orta seviye hastalara müdahale edilen hasta sayısı 14,281 kişiyi bulurken, 'yeşil' alanda sağlık durumu kritik olmayan hastalar için bakılan hasta sayısı 28,379 oldu. Sonuç olarak, son 6 ay içinde toplamda 53,471 vatandaşımıza Acil Servisimizden hizmet sağlandı. ESOGÜ olarak, vatandaşlarımıza hizmet etmek bizim öncelikli görevimizdir."

Başhekim Prof. Dr. Gürsoy, hastaların müdahale sürelerine de değinerek, "Kırmızı kod ile Acil Servisimize başvuran hastalara anında müdahale ediliyor. Sarı ve yeşil kod ile gelen hastalarımıza ise en kısa sürede müdahale edilmektedir" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER