© Baykuş Haber

Boluda kan donduran cinayet için köyde keşif yapıldı

BOLU'NUN GEREDE İLÇESİNDE KOCASINI ÖLDÜREN, CESEDİNİ DE EL ARABASINA KOYUP DEREYE ATAN KADININ YARGILANDIĞI DAVADA CİNAYETİN MEYDANA GELDİĞİ KÖYDE KEŞİF YAPILDI. SANIK MÜRÜVET Ö., “MERDİVENLERDEN SÜRÜKLEYEREK AŞAĞI İNDİRDİM. MERDİVENLERİN BİTİMİNDE BULUNAN EL ARABASINA KOYDUM. ORDAN DEREYE KADAR YAVAŞ YAVAŞ GÖTÜREREK, DEREYE ATTIM” DEDİ.

Bolu'nun Gerede ilçesindeki cinayet davasında yapılan keşifte, sanık Mürüvet Ö., olayın nasıl gerçekleştiğini ayrıntılı bir şekilde anlattı. İşte özgünleştirilmiş hali:

Gerede ilçesine bağlı Hacılar köyünde yaşanan kocasını öldürme olayının yargılandığı dava kapsamında, cinayetin yaşandığı yerde keşif gerçekleştirildi. Keşif sırasında, sanık Mürüvet Ö., olay günü yaşadıklarını canlandırarak mahkeme heyetine detaylı bir şekilde anlattı.

Sanık Mürüvet Ö., eşi Metin Ö.'den evlilikleri boyunca sürekli şiddet gördüğünü ifade ederek, olay günü de saatlerce şiddet gördüğünü belirtti. Metin Ö.'ün kendisini dövmeye başladığını ve bir silahı almaya çalıştığını fark ettiğini söyleyen Mürüvet Ö., o an panikleyerek bir odun parçasını alıp eşinin boynuna vurduğunu anlattı. Eşinin kanepenin üzerine düştüğünü ve kanının aktığını belirten sanık, kanları fark etmeden evde temizlik yapmadığını ifade etti.

Mürüvet Ö., olayın devamında Metin Ö.'ün cesedini plastik bir çadıra sararak merdivenlerden sürükleyerek aşağı indirdiğini ve el arabasına koyduğunu anlattı. Dereye götürürken yavaşça ilerlediğini ve cesedi dereye attığını dile getirdi. Kendisine yardım eden kimse olmadan cesedi attığını vurgulayan Mürüvet Ö., aynı zamanda bel ve bacak ağrıları yaşadığını da ifade etti.

Mahkeme heyeti, sanık Mürüvet Ö.'nün akli dengesinin yerinde olup olmadığını belirlemek için Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine karar verdi. Keşfin ardından bir sonraki duruşmanın 14 Eylül'de Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüleceği açıklandı.

Olayın geçmişi şöyleydi: Gerede ilçesine bağlı Hacılar köyünde yaşayan 59 yaşındaki inşaat işçisi Metin Ö., 28 Aralık 2021'de kaybolmuş, 31 Aralık'ta dere kenarında cansız bedeni bulunmuştu. Evde yapılan incelemelerde kan izlerine rastlanmış, cinayetin eşi Mürüvet Ö. tarafından işlendiği tespit edilmişti. Mürüvet Ö., gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER