© Baykuş Haber

Boluda selin izleri siliniyor

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde meydana gelen heyelan ve sel felaketi köylere büyük zarar verdi. İl Özel İdaresi ekipleri, zarar gören bölgelerde çalışmalarına devam ediyor.

Mudurnu ilçesine bağlı Avdullar ve Çamyurdu köyleri gibi birçok köy, yoğun yağışlar nedeniyle sel sularına maruz kaldı. Yollar çamur ve balçıkla kaplandı. Ayrıca Sülüklü Gölü'ne giden yolda da heyelan yaşandı ve kaya parçaları yolu kapattı. Bu nedenle Sülüklü Gölü'ne ulaşım kesildi.

Bugün, İl Özel İdaresi ve DSİ ekipleri bölgede temizlik çalışmalarını sürdürdü. Mudurnu Köyü Muhtarı Selami Bilgin, "Devletimiz yanımızda. Çalışmalar yapılıyor. İlerleyen dönemde buraya iyi bir kanal yapılması planlandı" dedi.

Çamyurdu köyünden Mehmet Karol ise sel sularının getirdiği taşlarla dolan fındık tarlasını kaybettiğini belirterek, "Mezarlıklarımız sular altında kaldı. Bu bölgede bir dönüm fındık tarlam vardı. Taşlarla tamamen doldu. Çok zararım oldu. En az 5-6 yıl bu alana giremeyeceğiz ve temizleyemeyiz" şeklinde konuştu.

Sülüklü Gölü yolu, İl Özel İdaresi ekipleri tarafından temizlenirken, balçıkla kaplanan bölgelerde de temizlik çalışmaları devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER