© Baykuş Haber

Bolulular İzzet Babalarını unutmadı

BOLU'NUN MANEVİ ÖNDERİ OLAN İZZET BAYSAL’I ANMA AMACIYLA HER YIL BOLU KENT KONSEYİ TARAFINDAN DÜZENLENEN GELENEKSEL İZZET BAYSAL ŞÜKRAN GÜNLERİ’NİN 34’NCÜ YILDÖNÜMÜ PROGRAMLARI BAŞLADI.

Bolu, eğitim ve sağlık alanındaki bir dizi önemli merkezle gelişmesine katkıda bulunan ve "Bolu’nun Babası" olarak anılan Mimar İzzet Baysal, Bolu Kent Konseyi tarafından düzenlenen bir programla anıldı. Programa katılan vatandaşlar, İzzet Baysal'a olan sevgi ve özlemlerini dile getirdi.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen İzzet Baysal Şükran Günleri programları, bu yıl 34. kez gerçekleşti. Programlar, 5 gün boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanacak. İzzet Baysal Caddesi'nde bulunan İzzet Baysal heykeline çelenk sunumuyla başlayan etkinlik, günün önemini vurgulayan konuşmalarla devam etti. İzzet Baysal'ın en sevdiği türkülerden biri olan "Drama Köprüsü," Bolu Belediyesi Bandosu eşliğinde seslendirildi. Programa Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Milletvekilleri Yüksel Coşkunyürek ve Türker Ateş, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Programdaki konuşmaların ardından İzzet Baysal'ın yeğeni ve İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal tarafından amcasına yazılan mektup okundu. Mektubu okuyan İzzet Baysal Vakfı Genel Sekreteri Nejat Eratalar, Ahmet Baysal'ın duygusal anlar yaşadığı bu anlamlı mektubu aktardı. Ahmet Baysal'ın kelimeleriyle İzzet Baysal'a olan minnettarlığını dile getirdiği mektup, duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.

Katılımcılar arasında bulunan Ali İhsan Arslan, İzzet Baysal'ı büyük bir saygı ve sevgiyle anarak şunları söyledi: "Ben İzzet Baysal’ı çok seviyorum. İzzet Baysal Bolu’nun babası, Bolu’ya çok faydaları oldu. Allah razı olsun ondan, çok dua ediyorum. Ben Çanakkale’deydim yeni geldim. 6-7 senedir oradaydım ama buradayken anma günlerine katılıyordum. Bolu’yu Bolu yapan adam diyebiliriz. Bolu’ya çok faydası oldu, Allah bin kere razı olsun."

Sevgi Can, İzzet Baysal'ın Bolu'yu yükselttiğini vurgulayarak şunları dile getirdi: "Bolu’yu bu seviyeye getiren İzzet Baysal babamızdır. Onu her zaman ruhuna Fatiha okuyarak anmaktayız."

Sema Parlakyıldız, İzzet Baysal'ın yaptırdığı hastanelere dua ettiklerini belirterek şunları söyledi: "Her namazımızda dua ederiz. Onun yaptırdığı hastanelere her gittiğimizde, ‘Allah cennetin en güzel köşelerini nasip etsin’ diyoruz. Gururla gidiyoruz."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER