© Baykuş Haber

Borçlarını ödemek için yediemine verdikleri araçları kayboldu

ADANA’DA İKİ KİŞİ BORÇLARINI ÖDEMEK İÇİN YEDİEMİNE VERDİKLERİ ARAÇLARINI BULAMAYINCA POLİSE ŞİKAYETTE BULUNDU.

Adana'da iki kişi, borçlarını ödemek amacıyla yedieme verdikleri araçlarını bulamayınca polise şikayette bulundu. İş adamı Ömür Öztürk (51), SGK borcu nedeniyle aracını yedieme verdi. İş adamı Cengiz Tatar da iflas edip icra gelince kamyonunu yedieme teslim edip satılmasını ve icranın kaldırılmasını istedi. Ancak satış zamanı geldiğinde araçları bulamayan alıcılar, yediemine gelerek iki aracı da göremedi. Ayrıca vatandaşlar, yedieminde muhatap bulamadılar. Bu durum üzerine alıcılar, araç sahiplerine bilgi verdi. Ayrıca SGK ve İcra Müdürlüğü de yediemine gelip araçların olup olmadığını tespit etti.

Öztürk, aracının yedieminde olmadığını öğrenince şok olduğunu belirterek, "Bir süre önce SGK borcumu ödemek için kendi rızamla aracımı sattım ve yediemine teslim ettim. Buna dair belge aldım. Ancak dün aracı satın almak isteyen vatandaş yediemine gelip aracı bulamayınca beni aradı. Ben de aracın olmadığını böyle öğrendim. Yediemine gittim, muhatap yok, burası terk edilmiş. Bu nasıl olur, aklım almıyor. Burası yediemin olarak biliniyor, aracı teslim ediyoruz ama araç yok. Haklarımı aramak için polise şikayette bulunacağım" dedi.

Diğer mağdur Tatar ise iflas ettiğini ve icralık olduğunu, icranın kaldırılması için kamyonunu yedieme verdiğini belirterek, "Ancak yediemine geldiğimizde kamyonumuz yokmuş. Bize haber geldi. Gaziantep'ten buraya geldik. Şimdi yedieminde kamyonu arıyoruz, gerçekten kamyon yok. Bu nasıl olur, anlamadım. Burada kimse yok, burası terk edilmiş. Zaten iflas ettim, bittim. Plastik kasa imalatı yapıyordum. Kamyonu satarak borçlarımı ödeyip biraz rahatlamak istiyordum ama şimdi kamyonum yok. Ne yapacağımı bilmiyorum" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER