© Baykuş Haber

Boynuna tutunan kene hastanede çıkartıldı

Amasya'da bahçede bir vatandaşın boynuna keneler yapıştıktan sonra Samsun'da hastaneye başvurmasıyla ilgili bir olay yaşandı. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yol açabilen bu keneler, özellikle yaz aylarında piknikçiler ve tarım işçileri için endişe kaynağı oluşturuyor. Son bir ay içinde Sivas'ta 3 kişi ve Amasya'da ikamet eden bir kadın KKKA hastalığı nedeniyle yaşamını yitirdi.

Samsun'da yaşayan ve günübirlik olarak Amasya'daki kendi tarlasında çalışmaya giden Münir Ateş (58), evine döndüğünde boynundaki keneyi fark etti. Hemen Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne başvurdu ve sağlık personeli tarafından keneyi çıkartıldı. Ateş'in sağlık durumu kan tahlili yapılarak takip altına alındı.

Münir Ateş, yaşadığı deneyimi şu şekilde aktardı: "Amasya'daki bahçemize gittim. Eve geldim ve et beni olarak oğluma gösterdim. Oğlum, sağlıkçı olduğu için kenenin olduğunu söyledi ve hemen hastaneye geldik."

Kenelerin neden olduğu KKKA hastalığı, özellikle Amasya, Tokat, Çorum ve Sivas gibi bölgelerde nisan ile ekim ayları arasında sıkça görülüyor. Sağlık uzmanları, vücuda yapışan kenelere müdahale edilmemesi ve bunun yerine sağlık profesyonelleri tarafından çıkarılmasının önemini vurguluyorlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER