© Baykuş Haber

Boz ayının ağaç dalındaki ekmeği kapması cep telefonu kamerasına yansıdı

BİTLİS’TE BULUNAN NEMRUT KRATER GÖLÜ’NDE YAŞAYAN BOZ AYININ BİR HAYVANSEVER TARAFINDAN AĞACIN DALINA BIRAKILAN EKMEĞİ KAPMASI CEP TELEFONU KAMERASINA YANSIDI.

Bitlis'teki Nemrut Krater Gölü'nde bir hayvansever tarafından ağaca bırakılan ekmeği kapmaya çalışan bir boz ayı anı, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Bu eşsiz an, doğaseverlerin ve vatandaşların ilgisini çekti.

Bitlis'in Tatvan, Ahlat ve Güroymak ilçelerinin sınırlarında yer alan 2.250 rakımlı Nemrut Krater Gölü, muhteşem doğal güzelliklerinin yanı sıra zengin bir flora ve fauna çeşitliliğine ev sahipliği yapmaktadır. Krater gölünün etrafında yaşayan boz ayılar, bölgeye gelenlerin ve doğa tutkunlarının ilgisini çekmektedir.

Ahlat ilçesinde yaşayan hayvansever Asım Araboğa, her fırsatta yanında getirdiği yiyeceklerle Nemrut Dağı'nda yaşayan ayıların beslenmesine yardımcı oluyor. Son olarak Araboğa, Nemrut Krater Gölü'ndeki ormanlık alanda yaşayan ayıların beslenmesi için ağaç dallarına bıraktığı ekmeği cep telefonu kamerasıyla kaydetti. Videoda, ayının iki ayağının üzerine kalkarak ağaç dalındaki ekmeği aldığı ve ardından ormanın içine doğru gittiği görülmektedir.

Hayvansever Asım Araboğa, yaptığı açıklamada, "2019 yılından beri Nemrut Krater Gölü'ne pikniğe giderim. Pikniğe gittiğimde yanımda ayılar için yiyecek götürürüm. Dün de gittim ve bir ayı geldi. Ekmeği kavak ağacına astım, nasıl alacak diye onu takip ettim. Ayı, uzanarak ekmeği aldıktan sonra ormanın içinde kayboldu" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER