© Baykuş Haber

‘Bozkırda Yükselen Tarih Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası isimli sergi açıldı

SİVAS OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ TARAFINDAN ‘BOZKIRDA YÜKSELEN TARİH DİVRİĞİ ULU CAMİ VE DARÜŞŞİFASI’ İSİMLİ SERGİ DÜZENLENDİ.

Sivas Olgunlaşma Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen "Bozkırda Yükselen Tarih Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası" adlı sergi büyük ilgi gördü. Serginin açılışına Sivas Vali Vekili Şakir Öner Öztürk, kamu kurumlarının müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Sivas Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Aysel Şenlen, Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası'nın benzersiz mimarisi ve önemi hakkında konuştu. UNESCO tarafından dünya miras alanı olarak tescillenen bu şaheserin Türk İslam mimarisinin Anadolu'daki nadir örneklerinden biri olduğunu vurguladı. Şenlen, 4 yıllık bir emeğin ürünü olan sergiyle, kültürel değerleri ve tarihi eserleri farklı ürünlere aktararak 113 eser oluşturduklarını belirtti. Bu eserlerin, Divriği Ulu Cami'nin 13. yüzyılda bulunan bezemelerinden esinlenerek tasarlandığını ve üretildiğini dile getirdi.

Sergilenen eserler, Divriği Ulu Cami'nin tarihçesiyle birlikte bir kitap haline getirildi. Bu sergi, bölgenin zengin kültürel mirasını ve tarihi eserlerini daha geniş kitlelere tanıtmayı amaçlıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER