© Baykuş Haber

Bozköy Deresinde tersip bendi imalatları sürüyor

MASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, SPİL DAĞI’NDAN VE DERELERDEN GELEN YOĞUN SU AKIŞINI KESMEK AMACIYLA TERSİP BENDİ İMALAT ÇALIŞMALARINA BAŞLADI.

MASKİ Genel Müdürlüğü, Uncubozköy Mahallesi'nde sel felaketi riskini azaltmak amacıyla gerçekleştirdiği menfez çalışmalarını tamamladıktan sonra Spil Dağı ve derelerden gelen yoğun su akışını kontrol altına almak için tersip bendi imalatına başladı. Bu önlemler, yağışlı havalarda taşkınların önlenmesi için atıldı.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, öncelikle Çakal Deresi'nde yağmur sularının Bozköy Deresi'ne sağlıklı bir şekilde tahliye edilmesi için menfez çalışmalarını başarıyla tamamladı. Menfez çalışmalarının bitmesinin ardından, Spil Dağı ve derelerden gelen yoğun su akışını kontrol altına almak amacıyla tersip bendi imalatlarına başlandı.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Mümin Deniz, çalışmalar hakkında bilgi verirken, geçtiğimiz kış aylarında aşırı yağışların neden olduğu sorunları ele aldıklarını ve bu sorunlara kalıcı çözümler üretmek için harekete geçtiklerini belirtti. Çakal Deresi'nin Bozköy Deresi ile bağlantı kısmında yaşanan sorunların menfez çalışmaları ile çözüldüğünü ve şimdi de tersip bendi imalatlarını tamamlamayı hedeflediklerini açıkladı.

Uncubozköy Mahallesi Muhtarı Halil Oğulganmış, yapılan çalışmaları memnuniyetle karşıladıklarını ve sorunların çözümüne yönelik bu adımların takdir edilesi olduğunu ifade etti. Su akışının bundan sonra daha düzenli ve sağlıklı olması bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER