© Baykuş Haber

Bozüyük MTAL, eğitimde çığır açacak projelere imza atıyor

BOZÜYÜK MTAL, EĞİTİMDE ÇIĞIR AÇACAK PROJELERE İMZA ATIYOR-(SONER ÇELİK/BİLECİK-İHA)

Bozüyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Erasmus+ katılım belgesi dağıtım töreni ve yaygınlaştırma etkinliği programı düzenlendi. Okul Müdürü Yusuf Özcan, yaptığı açıklamada, okullarının kuruluşundan itibaren mesleki eğitim alanında binlerce öğrenciyi yetiştirerek istihdam imkanı sağladığını belirtti. Ayrıca, okulun 2004 yılından itibaren uyguladığı Dünya Bankası, Leonardo Da Vinci ve Comenius projeleri ile birçok öğrenci ve öğretmenin ufkunu açtığını ve 2014-2020 dönem Erasmus projelerinde uzmanlaştığını ve Erasmus Akreditasyon belgesini Türkiye'de ilk alan okullardan biri olduğunu ifade etti.

Özcan, aynı zamanda 2021-2027 dönem Erasmus Mesleki Eğitim Akreditasyonu başvurusu sonucunda 15'i Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olmak üzere toplamda 85 kuruma verilen 2021-2027 Mesleki Eğitim Akreditasyonu ile öğretmen ve öğrencilere Erasmus kalite standartlarında staj imkanı sağlamaya devam ettiklerini söyledi. Öğrencilerin işletme ağında yer alan işletmelerde stajlarını birebir işbaşında gerçekleştirdiğini ve tüm lojistik desteklerin okul tarafından sağlandığını belirtti. Bu işletme ağı sayesinde öğrencilere iş teklifleri geldiğini ve istihdam imkanı sağlandığını ifade etti.

Özcan, okullarının 2020 ve 2021 yılları projelerinde 48 öğrenci ve 29 öğretmenin katılımıyla hareketliliklerini tamamladığını sözlerine ekledi. Etkinliğin sonunda yurtdışında staj yapmış öğrencilere ve öğretmenlere katılım belgeleri takdim edildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER