© Baykuş Haber

BTÜ öğretim üyesinden alternatif enerji atağı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (BTÜ) MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ (MDBF) ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜNDEN DR. ÖĞR. ÜYESİ AYETÜL GELEN’İN ALTERNATİF ENERJİ KAYNAKLARININ ELEKTRİK ŞEBEKELERİNE ENTEGRASYONU PROJESİ TÜBİTAK TARAFINDAN DESTEKLENMEYE HAK KAZANDI.

Bursa Teknik Üniversitesi'nde görevli olan Dr. Öğr. Üyesi Ayetül Gelen'in alternatif enerji kaynaklarının elektrik şebekelerine entegrasyonu projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye layık görüldü. Bu proje, yenilenebilir ve alternatif enerji kaynaklarının mevcut elektrik şebekesine sorunsuz bir şekilde entegre edilmesini hedeflemektedir. Ayrıca, elektrikli araçların güç üniteleri üzerinde de deneysel çalışmalar gerçekleştirilecektir. Proje, Dr. Ayetül Gelen ve Arş. Gör. Aykut Bıçak tarafından geliştirilmiş olup, yerli ve erişilebilir bir çözüm sunmayı amaçlamaktadır.

Proje, akademik literatüre katkı sağlayacak ve ülkemiz teknolojisi için önemli bir gelişmeye vesile olacaktır. Ayrıca, proje öğrencilerin aktif katılımıyla yenilenebilir enerji ve alternatif enerji kaynakları konusunda yetişmiş insan gücünün artmasına da katkı sağlayacaktır. Proje kapsamında tasarlanacak olan 3 fazlı, 3 seviyeli, T tipi evirici, IEEE 1547 şebeke standartlarına ve ülkemiz yönetmeliklerine uygun olacak şekilde tasarlanacak ve Güç Sistemleri Araştırma Laboratuvarı'nda prototipi geliştirilecektir. Bunun yanı sıra, performansı arttırılmış model öngörülü kontrol yöntemleri de test edilecektir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER