© Baykuş Haber

BTÜlü öğrencinin Uzay projesi destek gördü

TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU (TÜBİTAK), BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (BTÜ) YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİLERİNDENGÖZDENURGÜVENÇ’İN TEZ PROJESİNİ DESTEKLEMEYE DEĞER BULDU.

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) yüksek lisans öğrencisi Gözdenur Güvenç'in "Havacılık ve Uzay Araçlarının Termal Koruma Sistemlerinde Kullanılmak Üzere Biyotemelli Kompozit Malzeme Sentezi" başlıklı tez projesi, TUBITAK Bilim İnsanı Geliştirme Destek Programları kapsamında desteklenmeye değer görüldü. BTÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Kimya Mühendisliği Anabilim Dalı öğrencisi Gözdenur Güvenç'in hazırladığı bu önemli tez projesi, Türkiye'nin uzay ve havacılık ihtiyaçlarına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Tez projesi, BTÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Kimya Mühendisliği Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Derya Ünlü'nün akademik danışmanlığında gerçekleştirildi. Proje, "İleri Fonksiyonel Malzeme ve Enerjik Malzeme Teknolojileri" dalında desteklenerek Türkiye'nin teknolojik atılımlarına katkı sağlamayı hedefliyor.

Doç. Dr. Derya Ünlü, projenin amacını "Uzay araçlarının atmosfere yeniden girişinde ortaya çıkan aşırı ısınmayı önlemek için termal koruma sistemleri geliştirmek" olarak açıkladı. Bu sistemlerin geliştirilmesi, Türkiye'nin havacılık ve uzay alanındaki rekabetçiliğini artırmayı hedefliyor. Projede, alternatif biyotemelli hammaddeler kullanarak bir kompozit malzemenin sentezi üzerine çalışmalar yapılacak.

Ünlü, projenin milli teknolojilerin geliştirilmesine ve yerli üretim imkanlarının artırılmasına katkı sağlayacağını vurgulayarak, BTÜ'nün Türkiye'nin teknolojik ilerlemesine destek olma çabalarını sürdürmeyi amaçladıklarını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER