© Baykuş Haber

Bu bölümde iş garantisi var

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SİVAS MESLEK YÜKSEKOKULU SERASI

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sivas Meslek Yüksekokulu'nda Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Organik Tarım Programı Öğretim Görevlisi Volkan Yörük, bölümlerinin iş garantili bir program olduğunu ve yürüttükleri susuz tarım serası hakkında açıklamalarda bulundu.

Yörük, öğrencilere uygulamalı eğitim sağlamak amacıyla sürdürdükleri Ar-Ge çalışmalarını ve serada yaptıkları uygulamaları anlattı. Sivas'ta yetiştirilen bitki çeşitlerini öğrencilere uygulamalı olarak gösterdiklerini belirten Yörük, öğrencilere bu şekilde deneyim kazandırdıklarını ifade etti.

Ayrıca, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü olarak topraksız tarım serası projelerine imza atacaklarını ve öğrencilere iş garantisi sunacaklarını dile getirdi. Bu projenin diğer üniversitelerde bir ilk olduğunu vurgulayan Yörük, öğrencilerin bu serada uygulamalar yaparak mezun olduklarında iş bulma konusunda avantajlı olacaklarını belirtti.

Yörük, tarım sektörünün gelecekte de büyük öneme sahip olacağını vurgulayarak, bölümünün öğrencilere iş garantisi sunan bir program olduğunu söyledi. Ayrıca, geçen yıl elde edilen gelirle 50 öğrenciye burs verdiklerini ve bu yıl bu sayıyı iki katına çıkararak 100 öğrenciye burs vermeyi hedeflediklerini açıkladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER