© Baykuş Haber

Bu da çilek köyü

İZMİT BELEDİYESİNİN GEÇTİĞİMİZ EKİM AYINDA ATIL DURUMUNDAN KURTARARAK ÇAYIRKÖY MAHALLESİ'NDE OLUŞTURDUĞU ÇİLEK KÖYÜNDEKİ İLK HASAT VATANDAŞLARIN KATILIMIYLA YAPILDI. HASADIN TÜM GELİRİNİN KIZ ÇOCUKLARININ EĞİTİMİNDE KULLANILACAĞI ÖĞRENİLDİ.

İzmit Belediyesi, geçen ekim ayında atıl durumda olan bir araziyi canlandırarak Çayırköy Mahallesi'nde çilek köyü oluşturmuştu. Bu çilek köyünde ilk hasat, vatandaşların katılımıyla gerçekleşti ve hasatta elde edilen gelirin tamamı kız çocuklarının eğitimine aktarılacak.

İzmit Belediyesi, Çayırköy Mahallesi'nde yıllardır kullanılmayan 12 dönümlük araziye geçen ekim ayında 25 bin çilek fidanı dikmişti. Bu fidanlardan yetişen çilekler, ilk hasat için hazır hale gelmişti. İyi tarım uygulamalarının kullanıldığı bu çilek bahçesinden çilek toplamak isteyen vatandaşlar, Çayırköy'deki bahçeye gelip istedikleri kadar çilek toplayabilecekler. Elde edilen gelirin tamamı kız çocuklarının eğitimine destek olmak için kullanılacak.

Hasat programına İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Kocaeli Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Özgür Yılmaz, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar ve binlerce vatandaş katıldı. Özel araçlarıyla bölgeye gelen İzmitliler, çilek toplama etkinliğine büyük ilgi gösterdi.

Başkan Hürriyet, toplantıda yaptığı konuşmada, İzmit Belediyesi olarak tarım ve tarım projelerine büyük önem verdiklerini ve "üreten belediye" vizyonuyla hareket ettiklerini belirtti. Çilek bahçesi gibi tarım projelerinin, kentte tarımın gelişmesine ve halkın doğal ürünlere erişimine katkı sağladığını vurguladı. Aynı zamanda bu projelerin, sosyal sorumluluk anlamında da önemli bir rol oynadığını ifade etti.

Başkan Hürriyet, sözlerini çilek hasadını gerçekleştirerek tamamladı ve bu etkinliğin kız çocuklarının eğitimine destek amacı taşıdığını vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER