© Baykuş Haber

Bu kez suyun hikayesini dinlediler

ERZURUM SU VE KANALİZASYON GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE BAĞLI İÇME SUYU ARITMA TESİSİ’NDE ÇOCUKLARA MUSLUKLARDA AKAN SUYUN HİKAYESİ ANLATILDI.

Erzurum Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü, çocuklara evlerindeki musluklardan akan suyun hikayesini anlatmak ve bilinçli su tüketimini teşvik etmek amacıyla İçme Suyu Arıtma Tesisi'nde öğrencileri ağırlıyor. Ziyaeddin Fahri Fındıkoğlu Ortaokulu öğrencileri, suyun Palandöken Barajı'ndan evlere uzanan yolculuğunu deneyimleyerek teknik personelle sohbet etme fırsatı buldular. Bu ziyaret, çocukların alışık oldukları hikayelerden farklı bir deneyim sunarak, Erzurum'daki çeşmelerden akan suyun hikayesini öğrenmelerine olanak tanıdı.

Ayrıca, Erzurum Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü Atık Su Arıtma Tesisleri'nde, atık çamurdan gübre üretimi için de çalışmalar yürütülüyor. Bu çalışmalar hakkında bilgi almak üzere farklı şehirlerden gelen katılımcılar, tesisleri ziyaret ettiler. Erzurum Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, büyük miktarda atık suyu arıtma kapasitesine sahip bir tesis olarak tasarlandı. Tesiste karbon ve azot giderimi üzerine kurulu bir aktif çamur prosesi uygulanıyor. Bu tesis, Erzurum şehir merkezinden toplanan atık suyu, geniş bir alanda arıtarak temizlenmiş suyu çevreye salma görevini üstleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER