© Baykuş Haber

Bu kitapta yapay zeka kullanıldı

SİBEL KIRCADERE USLU'NUN YAYIMLANAN İLK KİTABI "KEHANETTEKİ ÇOCUK-SUZAN ORTO" RAFLARDAKİ YERİNİ ALDI. GÖRSELLEŞTİRİLMESİNDE YAPAY ZEKANIN KULLANILDIĞI KİTAP, CESUR BİR KIZ ÇOCUĞUNUN FANTASTİK DÜNYASINDA GEÇEN İLGİNÇ HİKAYESİNİ ANLATIYOR.

Sibel Kırcadere Uslu'nun ilk kitabı olan "Kehanetteki Çocuk-Suzan Orto," artık raflarda yerini aldı ve kitap, görselleştirmede yapay zeka kullanılarak oluşturuldu. Bu kitap, cesur bir kız çocuğunun fantastik dünyasında geçen ilginç bir hikayeyi anlatıyor.

Sibel Kırcadere Uslu tarafından yazılan "Kehanetteki Çocuk-Suzan Orto," Destek Yayınları tarafından yayımlandı ve görselleri tamamen yapay zeka tarafından üretildi. Kitap, gizem dolu bir atmosferi sayfalarında barındırıyor ve her satırında farklı bir sırrı keşfetme fırsatı sunuyor.

Kitabın tanıtım etkinliği, gazeteci-yazar Nilgün Karataş, gazeteci-yazar Sibel Köklü ve bilim kurgu yazarı Murat Beşiroğlu gibi isimlerin katılımıyla gerçekleşti. Etkinlikte Uslu, kitabıyla ilgili şunları söyledi: "Kitabım, cesur bir kız çocuğunun, fantastik dünyada geçen ilginç hikayesini anlatıyor. Hikaye, Ortoköy adında farklı bir dünya ve farklı bir zamanda geçiyor. Kitabımda Türk mitolojisinden esinlendiğim fantastik karakterler ve figürler de yer alıyor."

Kitabın görselleri için bir ekip ile çalıştığını belirten Uslu, "Sadece zihnimde olan bir objeyi anlatmak zordu. Üstelik hikayem fantastik bir dünyada yaşanıyordu. 'Yapay zeka ile nasıl olur?' diye düşündüm ve denedim. Sonuç inanılmazdı. Yapay zekaya tanımladığım Suzan, tam hayalimdeki gibi görselleşti. Kitabın İngilizce çevirisi bitmek üzere, Almanca, İtalyanca, İspanyolca, Fransızca ve Japonca çevirileri de yapılıyor. Amacım bu ülkelerdeki gençlere de Türk mitolojisini tanıtmak" şeklinde konuştu.

Sibel Uslu, kitabın okuyucuları için özel bir web sitesi de oluşturdu ve bu site kitabın fantastik dünyasını daha da genişletiyor. Bu site, kitap okuyucularına hikayenin içeriğini daha fazla keşfetme imkanı sunuyor ve Ortoköy adındaki farklı dünyanın maceralarını görseller ve metinlerle daha yakından tanımalarına yardımcı oluyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER