© Baykuş Haber

Bu leylekler 15 yıldır aynı yere yuva yapıyor

AFYONKARAHİSAR’IN SANDIKLI İLÇESİNDE 15 YILDIR YUVA YAPAN LEYLEKLER BU YILDA AYNI YERE GELİP, YUVALARINI KURDU. YUVALARIN OLDUĞU KÖYDEKİ VATANDAŞLAR İSE LEYLEKLERİ RAHATSIZ ETMEMEYE BÜYÜK ÖZEN GÖSTERİYOR.

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde 15 yıldır yuva kuran leylekler, bu yıl da alışılmış yerlerine geri dönüp yuvalarını inşa ettiler. Yuvaların olduğu köydeki insanlar, leylekleri rahatsız etmemeye özel bir özen gösteriyor.

Oda köyü, Sandıklı ilçesine bağlı bir yerleşim yeri ve köyün içindeki bir elektrik direğine tam 15 yıl önce leylekler yuva yapmaya başladılar. Her yıl, bu elektrik direğine yuva kurmaya devam eden leylekler için köy halkı, yuva yapmaları için elektrik direğinin yaklaşık 20 metre ötesine ağaçtan bir direk dikti. Ancak leylekler, bu elektrik direğine yuva yapmaktan bir türlü vazgeçmediler. Yedi yıl kadar önce, leyleklerin yuvası elektrik hattından kaynaklanan bir yangın sonucu yanmıştı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale etmiş ve yuva kül olmuştu. Ancak leylekler, yangından sonra kısa süre içinde yuvalarını tekrar inşa ettiler. Bu yıl da aynı direğe yuva yapmaya devam ediyorlar. İki leylek, direğin üzerine yuva kurdu. Köy halkı ise leylekleri rahatsız etmemeye özen gösteriyor.

Köy sakinlerinden İrfan Çetinkaya, leyleklerin köyün neşesi olduğunu belirterek, "Bu leylekler 15 senedir burada. Buraya yuva yapıyorlar ve biz de onlara bakıp kolluyoruz. Elektrikçiler gelip yuvayı yıkıyor. Yine yuvalarını yapıyorlar. Köyün neşesi bunlar." dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER