© Baykuş Haber

Bu merkezde gençler ve kadınlar meslek öğreniyor

ALTINORDU BELEDİYESİ HİZMET BİNASININ 3'NCÜ KATINDA YER ALAN VE BİN 300 METREKARE KAPALI ALANA SAHİP MERKEZDE 4 ATÖLYE VE 6 MESLEKİ EĞİTİM DERSLİĞİ YER ALIYOR. ALTINORDU MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ VE HALK EĞİTİM MERKEZİ İŞBİRLİĞİ İLE FARKLI ALANLARDA DÜZENLENEN 7 FARKLI KURSA TOPLAMDA 250 KURSİYER KATILDIĞI MERKEZDE GENÇLERE VE KADINLARA GELECEĞİN MESLEKLERİNİN YANI SIRA KAYBOLMAYA YÜZ TUTMUŞ GELENEKSEL MESLEKLER DE ÖĞRETİLİYOR.

Ordu'nun Altınordu Belediyesi tarafından sunulan Altınordu Belediyesi Mesleki Eğitim Mükemmeliyet Merkezi, gençlere ve kadınlara çeşitli mesleklerde eğitim imkanı sunuyor. Belediye Başkanı Aşkın Tören, "Hedefimiz bu şehirde gençlerimiz ve kadınlarımız için işsizlik sorununa çözüm getirerek, işgücü piyasasında gereken meslekleri öğretmek" şeklinde konuştu.

Merkez, Altınordu Belediyesi hizmet binasının 3. katında bulunuyor ve 1,300 metrekare kapalı alana sahip. Altınordu Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği içinde düzenlenen 7 farklı kursa toplamda 250 kursiyer katılıyor. Bu merkezde, gençlere ve kadınlara geleceğin meslekleri yanı sıra unutulmaya yüz tutmuş geleneksel meslekler de öğretiliyor.

Merkez bünyesinde yemek yapma, çikolata yapma, teknoloji ve robotik kodlama atölyeleri gibi 4 atölye ve 6 mesleki eğitim dersliği bulunuyor. Katılan kursiyerler, yeteneklerine ve ilgi alanlarına göre kendilerini geliştiriyor ve nitelikli meslek sahipleri olarak mezun oluyorlar.

Ayrıca, merkezin dersliklerinde İngilizce, Almanca ve diksiyon kursları gibi kişisel gelişim eğitimleri de veriliyor. El sanatlarına dair eğitimlerle de unutulmaya yüz tutmuş meslekler yaşatılıyor. Çikolata ve yemek atölyelerindeki gastronomi eğitimleri ise kadınlara kişisel ve sosyal kazanımlar sağlarken, butik işletme planları için girişimcilik fırsatları sunuyor.

Robotik kodlama ve teknoloji atölyeleri ise gençlere geleceğin mesleklerini tanıtarak, becerilerini geliştirmelerine yardımcı oluyor.

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, merkezin, iş piyasasının nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamayı amaçladığını ve aynı zamanda işsizlerin yeteneklerine göre kendilerini geliştirerek meslek sahibi olmalarını sağladığını vurgulayarak, "Şehrimiz ve insanımız için her alanda çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER