© Baykuş Haber

Bu mezar bir asırdır yolun ortasında, kime ait olduğunu ise bilen yok

TOKAT'TA YAKLAŞIK OLARAK 100 YILDIR YOLUN KENARINDA DURAN MEZAR GÖRENLERİN DİKKATİNİ ÇEKERKEN MEZARIN KİME AİT OLDUĞU BİLİNMİYOR.

Tokat'ta, yaklaşık olarak 100 yıl önce yolun ortasına yerleştirilmiş bir mezar, geçenlerin ilgisini çekiyor ve mezarın kime ait olduğu hala bilinmiyor. Tokat'ın merkezinde bulunan Erenler Mahallesi Sofular Sokak'ta ortasında bulunan bu mezar, bölgedeki insanların merakını ve dikkatini çekiyor. Çevredeki bina inşaatları ve yol çalışmaları sırasında yolun ortasında kaldığı düşünülen bu mezarın, yaklaşık olarak bir asırdır aynı yerde bulunduğu iddia ediliyor. Yolun ortasında yer alan bu mezar, geçmişte belediye tarafından yol kenarına taşınarak trafik akışının sağlanmasına yardımcı olmuş. Ancak mahalle sakinleri, bazı sürücülerin mezarı fark etmeyip çarptığını dile getiriyor.

Mezarın tarihi hakkında konuşan Namık Polat, "Ben bu mahallede doğdum ve büyüdüm, şu an 63 yaşındayım. Bu mezarın sahibi hala bilinmiyor, kimin olduğu konusunda kesin bir bilgi yok. Bu mezar Müslüman mı, yoksa yabancı birine mi ait, kimse tam olarak bilemiyor. Eskiden burada taş yığını vardı ve bu mezar daha geniş bir alanda bulunuyordu. Daha sonra belediye yolun genişlemesi için bu mezarı kenara almış. Mezarda baş kısmında bulunan taş işaretler var. Yukarıda Erenler Mezarlığı bulunuyor, Tokat'ın en büyük mezarlığıdır. Benim çocukluğum bu mezarın yanında geçti, sonra mezarı yolun kenarına aldılar. Eskiden mezarın baş kısmında mum yakmak için kullanılan bir alan vardı. Bu da mezarın sahibinin Müslüman olmadığını gösterebilir. Kızım, yeni bir sürücü olarak geri geri gelirken çarpmış, böyle küçük olaylar olabiliyor. Yolun ortasında olsaydı, arabalar geçemezdi. Belediye, mezarı kenara alarak iyi bir iş yapmış. Ben 63 yaşındayım ve bu mezar daha benden önce buradaydı, belki 40-50 yıl önce de buradaydı." şeklinde açıklamalarda bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER