© Baykuş Haber

Bu okulda öğrenciler ticareti öğreniyor

SAMSUN'DA ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ SOSYAL BİLGİLER DERSİ ÇERÇEVESİNDE KURDUKLARI MİNİ MARKET İLE HEM SATIŞ YAPTI HEM DE TİCARETİ ÖĞRENDİ.

Samsun'da, Havza Bekdiğin Ortaokulu öğrencileri, sosyal bilgiler dersi kapsamında yatırım ve ticaret konularını öğrenmek amacıyla ilginç bir etkinlik düzenledi. Ortaokul öğrencileri, müfredatta yer alan yatırım konusunu pratiğe dökmek için kendi mini marketlerini kurdular.

Öğrenciler, bu mini market aracılığıyla çeşitli ürünlerin satışını gerçekleştirerek ticaretin temellerini öğrendiler. Kendi yatırdıkları sermayenin üzerine kar elde ederek bu deneyimle oldukça mutlu oldular.

Sosyal bilgiler öğretmeni Murat Aksoy, etkinliğin amacını "Öğrencilerimize yatırım konusunu pekiştirerek ticaretin önemini anlatmak" olarak açıkladı. Bu bağlamda öğrencilere, köylerinde bulunmayan ürünlerin tadını almaları için şehirden çeşitli ürünler getirdi. Öğrenciler, bu etkinlik sayesinde ticaretle ilgili temel kavramları yaşayarak öğrenmiş oldular.

6. sınıf öğrencileri ise yaptıkları çalışmadan oldukça memnun olduklarını belirtti. Ticareti sevdiklerini ve gelecekte bu alanda çalışmalar yapmayı düşündüklerini ifade ettiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER