© Baykuş Haber

Bu projeyle dezavantajlı ve risk altındaki çocuklara rol model olunacak

KOCAELİ KONGRE MERKEZİ’NDE ÖNEM PROJESİNİN 2022-2023 EĞİTİM YILI SONU İÇİN ÖZEL GALA TÖRENİ DÜZENLENDİ.

Kocaeli'de, 'Özel Nedenlerin Engelleriyle Mücadele' projesi kapsamında gönüllü aileler, öğrencilere doğru rol model olmak amacıyla vakit geçiriyor. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, projenin başarısını vurgulayarak, "167 bin 31 öğrencimize yönelik olarak 879 bin 580 öğrencimizle kaynaştırmalı bir şekilde bu faaliyetten faydalanmış ve 15 bin 660 hamimize de eşleştirilmiştir" dedi.

Kocaeli Valiliği himayesinde gerçekleştirilen 'Özel Nedenlerin Engelleriyle Mücadele' (ÖNEM) projesi, dezavantajlı veya risk altındaki çocuklara gönüllü ailelerin rehberlik yaparak rol model olmasını amaçlıyor. Aileler, bu çocuklarla yıl boyunca zaman geçiriyorlar. Kocaeli Kongre Merkezi'nde düzenlenen ÖNEM projesi 2022-2023 eğitim yılı sonu özel gala töreni ile kutlandı. Tören öncesinde çocukların katkılarıyla yapılan el emeği ürünler sergilendi ve ardından yılsonu galasında müzik koroları, halk oyunları ve mehteran gösterileri sunuldu. Vali Seddar Yavuz, projenin 167 bin 31 öğrenciye yönelik olarak 879 bin 580 öğrenci ile kaynaştırmalı bir şekilde yürütüldüğünü ve 15 bin 660 gönüllü ailenin çocuklarla ilişkilendirildiğini belirtti.

Vali Yavuz, projenin özel nedenlerin engellerini aşma amacıyla önemli bir çalışma olduğunu ve sosyal, psikolojik, kültürel ve sportif etkinliklerle çocukların kişisel gelişimlerine katkı sağladığını ifade etti. Projede yerel ve ulusal kuruluşların işbirliğiyle birçok paydaşın katkı sunduğunu vurguladı. Ayrıca, çocuklara anketler uygulanarak taleplerine göre programlar geliştirildiğini ve projenin olumlu sonuçlarını somut olarak ortaya koyduğunu söyledi.

Gönüllü ailelerin, çocuklara hem arkadaşlık hem de öğrenme imkanı sunduğunu belirten Vali Yavuz, projenin bağımlılıkla mücadelede de etkili olduğunu vurguladı. Vali, projenin 2009'dan bu yana üzerinde çalışılan ve toplumun her kesiminden katılımcıların destek verdiği bir proje olduğunu dile getirdi.

Gönüllü bir aile olarak dört öğrenciye hamilik yapan esnaf Samet Zorlu, projenin çocuklara sahip çıkma ve onlara rehberlik etme fırsatı sunduğunu ifade etti. Aileler olarak çocuklarla birlikte zaman geçirip oyunlar oynadıklarını, sinemaya gittiklerini ve çocuklarla iletişim halinde olduklarını paylaştı. Vali Yavuz ve eşi Selda Yavuz da projeye katkı sağlayan ailelerle bir araya gelerek teşekkür ettiler.

Gala törenine Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, İl Garnizon Komutanı Bülent Turan, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Selim Kapancı, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, ilçe kaymakamları, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Soydabaş, ilçe belediye başkanları, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Nuh Zafer Cantürk, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, İl Müftüsü Sinan Cihan, oda başkanları, sivil toplum kuruluşları ve dernekler, gönüllü aileler ve öğrenciler katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER