© Baykuş Haber

Bu sergide ‘Çerkes kültürünün görkemli izleri sergileniyor

KAYSERİ’DE İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ VE KAYSERİ KAFKAS DERNEĞİ İŞ BİRLİĞİ İLE AÇILAN SERGİDE, ÇERKES KÜLTÜRÜNE AİT ÜRÜNLER SERGİLENİYOR.

Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Kayseri Kafkas Derneği iş birliğiyle düzenlenen sergide, Çerkes kültürünün zengin mirası sergileniyor. Kayseri Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Atatürk Evi’nde gerçekleşen sergi, 3 ay boyunca Melikgazi Belediyesi Halk Eğitim tarafından eğitilen Çerkes kadınları tarafından hazırlanan 200'den fazla ürünü içeriyor. Sergide, özgün Çerkes kıyafetleri ve aksesuarları sergilenerek Çerkes tarih ve kültürünün gelecek nesillere aktarılması amaçlanıyor.

Kayseri Kafkas Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Serpil Özyürek, bu önemli girişimin, unutulmaya yüz tutmuş Çerkes el sanatlarını geleceğe taşıma amacıyla başlatıldığını belirtti. Özyürek, her yıl bu tür kurslar düzenlediklerini ve kursiyerlerin ürettikleri eserlerle sergi açtıklarını ifade etti. Kayseri'deki Çerkes kültürünü yaşatma misyonunu üstlendiklerini söyleyen Özyürek, kursiyerlerin öğrendikleri eserleri özel tekniklerle günümüze uyarlayarak yaşatmaya devam ettiklerini vurguladı. Ayrıca, birçok eserin kursiyerlerin anneleri ve anneannelerinden öğrenildiğini belirterek, bu geleneksel el sanatlarını gelecek kuşaklara aktarmak için ellerinden geleni yaptıklarını dile getirdi.

Kayseri Kafkas Derneği olarak Çerkes kültürünün yaşatılmasını desteklediklerini ve bu tür etkinlikleri teşvik ettiklerini belirten Özyürek, tüm insanları bu değerli sergiyi ziyaret etmeye davet etti. Çerkes kültürüne ilgi gösteren herkesin bu sergiyi gezip görmesini önerdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER