© Baykuş Haber

Bu tünele giren sürücüler trafik kurallarına karşı bilgilendiriliyor

KARAYOLLARINDA KAZALARI VE CAN KAYIPLARINI ÖNLEMEK AMACIYLA BAŞLATILAN "YAŞAM İÇİN KISA BİR MOLA" PROJESİ ÇERÇEVESİNDE ÇANKIRI İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BÖLGE TRAFİK DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNCE YAŞAM TÜNELİ KURULDU.

Çankırı'da trafik kurallarına daha fazla dikkat çekmek amacıyla polis ekipleri tarafından özgün bir yöntem kullanıldı. "Yaşam İçin Kısa Bir Mola" projesi kapsamında Çankırı İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, trafik kuralları hakkında sürücüleri bilgilendirmek için ilginç bir yöntem olan "yaşam tüneli" oluşturdu.

Denetim noktasında kurulan bu yaşam tüneli, sürücülerin ve yolcuların ilgi odağı haline geldi. Sürücülerden, araçları ile bu tünele girmeleri istendi. Tünelden geçen sürücüler ve yolcular, emniyet kemeri kullanımının önemi, hız sınırlarının insan hayatına etkileri, alkolün sürücüler üzerindeki etkileri, yaya önceliği, cep telefonu kullanımının tehlikeleri gibi trafik kurallarıyla ilgili özel olarak hazırlanan kısa filmleri izlediler.

Bu ilginç ve etkili yöntem, sürücülerin trafik kurallarına karşı daha duyarlı hale gelmelerini amaçlıyor. Bilgilendirici filmlerle trafik kurallarının önemi anlatılarak sürücülerin ve vatandaşların trafikte daha dikkatli ve sorumlu davranmaları hedefleniyor. Bu proje, trafik güvenliğini artırmak ve trafik kazalarını azaltmak amacıyla yapılan yaratıcı bir çalışma olarak dikkat çekiyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER