© Baykuş Haber

Buca bağlarında hasat başladı

BAĞCILIĞI ESKİ GÜNLERDEKİ GİBİ ŞAHLANDIRMAK İÇİN ÖRNEK TARIM PROJELERİ GERÇEKLEŞTİREN BUCA BELEDİYESİ, KENDİ BAĞLARINDA ÜRETTİĞİ ÜZÜMÜN HASADINA BAŞLADI.

Buca Belediyesi, kentin bağcılık geleneğini yeniden canlandırmak amacıyla bağ bozumuna başladı. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, belediyeye ait bağlardan elde edilen üzümlerin Buca halkına sunulacağını belirtti.

Türkiye'nin en iyi üzümlerini yetiştiren Buca'da bağcılığı yeniden canlandırmak için çalışmalar yürüten Buca Belediyesi, kendi bağlarında üretilen üzümlerin hasadına başladı. Ege Bölgesi'ndeki bağlarda görülen bağ mildiyösü hastalığı nedeniyle bu yıl ürün kayıpları yaşanırken, belediyenin bağlarından 8 ton ürün elde edileceği açıklandı.

Bağlarda benekli sultaniyeden razakıya, Mevlana karasından pembe gemreye kadar 13 farklı üzüm çeşidi yetiştiğini belirten Başkan Erhan Kılıç, toplanan ürünlerin Buca halkıyla paylaşılacağını ifade etti.

Başkan Kılıç, Buca'nın verimli topraklarını korumak ve tarımı canlandırmak için Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Programı'nı başlattıklarını ve bu doğrultuda çalışmaları sürdürdüklerini vurguladı. Buca'da tarımın eski canlılığına kavuşmasını ve çiftçilerin kazanç sağlamasını amaçladıklarını belirten Kılıç, ayrıca toplumda tarım bilincini artırmak için çeşitli bilinçlendirme çalışmaları yaptıklarını söyledi. Buca'nın tarımsal potansiyelini koruma ve geliştirme amacıyla çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER