© Baykuş Haber

Bucada salep hasadı yapıldı

2021 YILINDA DİKİMİ GERÇEKLEŞTİRİLEN SALEPLER, HASAT EDİLDİ.

"Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi" kapsamında hayata geçirilen "Salep Yetiştiriciliği ve Yaygınlaştırılması Projesi", İzmir'in Buca ilçesinde uygulanmaya başlandı. Bu projenin amacı, üreticilere yeni bir ürün tanıtımı yapmak, daha fazla çiftçinin salep hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamak ve Buca'da tarıma yeni bir ürün kazandırmaktır. 2021 yılında dikimi gerçekleştirilen salepler, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer ve ilçe protokolünün katılımıyla hasat edildi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, projenin başarısını değerlendirirken, "Buca ilçemizde salep demonstrasyonu gerçekleştirdik. Mehmet Çınar üreticimizin bahçesine diktiğimiz salepleri hasat etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Verim ve performans açısından memnun kaldık ve bu başarının yayılmasını diliyoruz. Gelecekte üretim alanlarını ve miktarlarını artırmayı hedefliyoruz. Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen yumrularla burada deneme yapmak bizim için mutluluk verici. Tarım sektörüne sahip çıkıyoruz." dedi.

Üretici Mehmet Çınar da projenin başarısından memnuniyetini dile getirerek, "Bu deneme alanını kullanmamıza izin verdikleri ve bu denemeyi yapmamıza yardımcı oldukları için il ve ilçe müdürlerine ve teknik personele teşekkür ederiz. Beklentilerimizin ötesinde bir ürün elde ettik. Salep yetiştiriciliği konusundaki denemelerimizden son derece memnunuz. Salep yetiştiriciliği ile ilgilenen çiftçilere de ilham kaynağı olacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER