© Baykuş Haber

Bucanın dev spor kompleksi için ilk adım

Buca Belediyesi, Yıldız Mahallesi'nde Sporium Spor Kompleksi inşa etmek için ilk adımı attı. 3 bin 702 metrekarelik alanda inşa edilecek bu kompleksin temel atma töreni, 14 Haziran Çarşamba günü saat 18.00'de gerçekleştirilecek ve Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç da törene katılacak.

Sporium Spor Kompleksi, toplamda 3 bin 702 metrekare inşaat alanına sahip olacak ve 3 kattan oluşacak. Zemin katta, yönetim birimleri, giriş ve bekleme alanı, yarı olimpik yüzme havuzu, izleme tribünleri, hazırlık mahalleri ve atlama platformları bulunacak. İkinci katta ise 525 metrekarelik bir sergi alanı yer alacak ve çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapabilecek bir fuaye alanı olarak kullanılabilecek.

Üst katta ise hobi atölyeleri, spor atölyeleri ve çeşitli kurslar için ayrılmış bölümler yer alacak. Ayrıca bu katta basketbol, voleybol ve tenis sahası olarak kullanılabilecek 575 metrekarelik bir açık alan bulunacak. Bu alanda yoga, pilates gibi toplu spor etkinlikleri de düzenlenebilecek. Ayrıca bu katta bir kafeterya da yer alacak, böylece spor yapanların spor sonrası dinlenmeleri için bir alan sağlanacak.

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Buca'nın sağlıklı yaşam için spor yatırımlarına hız kazandıklarını ve kompleksin kentin önemli bir merkezi olacağını belirtti. Temel atma törenine tüm İzmirlilerin davetli olduğunu ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER